GRAĐANI PLAĆAJU, POLITIČARI REKLAMIRAJU! Kome trebaju skupe billboard čestitke ?

Svjedoci smo da, prilikom svakog praznika ili bitnog događaja na području našeg kantona, predstavnici vlasti svoje čestitke upućuju građanima putem ogromnih bilbord plakata i to obično na nekoliko lokacija u svakom gradu ili općini na području USK. Uzimajući u obzir lošu finansijsku i životnu situaciju na području Unsko- sanskog kantona nameće se pitanje (ne)opravdanosti ovakvog vida trošenja budžetskih sredstava.

Ako uzmemo u obzir da na području Unsko-sanskog kantona postoji 8 lokalnih zajednica, a da tokom jedne godine postoji više od deset praznika ili bitnih događaja dolazimo do pozamašne svote novca koja se troši na ovaj vid čestitki. Na primjer, cijena bilbord plakata u firmi Europlakat bh se kreće od 270 pa do čak 500 KM za dvije sedmice korištenja reklamnog prostora.

Ako, na primjer, tokom godine predstavnici vlasti koriste bilbord plakate za čestitke samo dvanaest puta, a da u svakoj lokalnoj zajednici iskoriste tri reklamna prostora po cijeni od 400 KM dođemo do cifre od preko 115 000 KM.

U isto vrijeme, prijedlogom budžeta Vlade USK za 2018 godinu, na primjer, za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva je planiran iznos od 10 000 KM, grant prema Centru za nezbrinutu djecu „Duga“ u iznosu od 42 500 KM, a grant za mlade u iznosu od mizernih 35 000 KM. Ako uzmemo u obzir sve navedeno s pravom se postavlja pitanje da li su navedene čestitke izraz kurtoazije ili se koriste isključivo za prikupljanje jeftinih političkih poena koje građani veoma skupo plaćaju.

Pitamo i vas, dragi čitaoci, da li biste radije plaćali skupe čestitke na bilboard plakatima ili biste isti novac potrošili za neke druge, važnije stvari?

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se