18.7 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Građani Sarajeva ogorčeni, skoro 24 sata nemaju vodu: “Ovako je bilo samo u ratu”

Tokom dana saopćeno je da će voda doći u 12, zatim u 15 sati.
Skoro 24 sata građani brojnih sarajevskih naselja nemaju vodu. Zbog radova, jučer do 18 sati bez vode su Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orhov brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulice: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske Lige.

“Molimo potrošače za razumjevanje”

– Za večeras, sa 4. na 5. 8. 2021. godine (sa srijede na četvrtak), od 18 sati planirani su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cijevovoda DN 700 mm, za pravac pumpanja Alipašin most – Kobilja glava. Radovi će se izvoditi na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića – most preko rijeke Miljacke. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo sutra, 5.8.2021. godine, u jutarnjim satima, po okončanju radova. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumjevanje – saopćeno je jučer iz Vodovoda i Kanalizacije.

Kakvo strpljenje? Je li vas stid šta radite narodu?
Međutim, voda u tom periodu nije došla. Tokom dana saopćeno je da će voda doći u 12, zatim u 15 sati. Skoro 24 sata građani nemaju vodu, a na Facebook stranici ViK komentirali su ovu situaciju:

– Ovako je bilo samo u ratu.

– Kakvo razumijevanje? Do kada?? Sram vas bilo!

– Radovi jutros uopšte ne traju, kamioni stoje, radnici stoje, a mi nemamo vode sinoć od 18:00. Zaista sramotno.

– Ljudi moji mi nemamo vode više od četrnaest sati. Kad ćete pustiti vodu?

– Čitav grad nema vodu od sinoć. Koji je to toliki problem da se za 12h ne može riješiti?

– Kakvo strpljenje? Je li vas stid šta radite narodu? 3 čovjeka rade umjesto da ste digli čitavu ekipu da se što prije završi. Vi patite narod… – samo su neki od komentara ogorčenih građana.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se