Gradonačelnik Fazlić ugostio nagrađene učenice i nastavnike Umjetničke škole

Na  nedavno održanom 20.Federalnom takmičenju muzičkih škola u Međugorju, koje se ove godine odvijalo u disciplinama klavir i gudački instrumenti, Umjetnička škola iz Bihaća ostvarila je odlične rezultate.

S ovog najeminentnijeg takmičenja učenici i profesori Umjetničke škole, njih ukupno devet, vratilo se s isto toliko nagrada, odnosno sa osvojene četiri prve, jedne druge i četiri treće nagrade. Tim povodom Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća ugostio je danas nagrađene učenice Emu Pečenković i Mihaelu Jurić, nastavnike Anetu Poljak i Elmina Elezovića i Jasmina Ćustića, direktora Umjetničke škole Bihać.

„Osvojene nagrade za mene su kao prvog čovjeka grada Bihaća veliki doprinos kulturnom napretku našeg grada i Kantona i sretan sam kada mladi učenici pokazuju veliki talenat i kada svoje znanje stiču od svojih profesora i nastavnika, koji su isto tako svojevremeno donosili nagrade sa muzičkih takmičenja iz BiH i inostranstva„ – kazao je tokom prijema gradonačelnik Fazlić.

Ema i Mihala osvojile su nagrade na klaviru i violini kao i njihova kolegica Lejla Dedić, koja danas nije prisustvovala prijemu kod bihaćkog gradonačelnika.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se