Gradonačelnik Fazlić: Una regata je najbolji brend grada Bihaća

U sklopu priprema za ovogodišnju 45. Internacionalnu Una regatu, menadžment Nacionalnog parka Una koji posljednje četiri godine uspješno organizira regatu, upoznao je Šuhreta Fazlića, gradonačelnika Bihaća sa aktivnostima NP Una oko organizacije Una regate.

Prema riječima Amarilda Mulića, direktora NP Una, pripreme za samu regatu su u završnoj fazi i u periodu od 26 do 29. jula očekuje se više od 600 učesnika koji bi u tri etape trebali uživati u ljepotama rijeke Une. On je kazao da je ovogodišnja podrška Gradske uprave Bihaća i spremnost da se organizira niz pratećih sadržaja, novi pozitivni signal da lokalna zajednica poput Bihaća, ozbiljno pristupa Una regati kao turističkom projektu ovog dijela Bosne i Hercegovine.

„Una regata je najbolji brend grada Bihaća i to je manifestacija zahvaljujući kojoj je Bihać prepoznatljiv širom BiH i inostranstva. Vodeći se tom činjenicom, mi ćemo ove godine maksimalno podržati samu Una regatu kako bi bila još bolja i sa još više učesnika. Stoga ćemo osmisliti još pratećih sadržaja koji bi obogatili dane održavanja regate u našem gradu“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

On je istakao da će na prijedlog i sugestiju menadžmenta NP Una tradicionalne skokove sa gradskog mosta vratiti u termin Una regate, ostavljajući mogućnost da se skokovi sa gradskog mosta održe i za vrijeme jednodnevne manifestacije pod nazivom „Unski susreti“.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se