30.1 C
Bihać
Subota, 19 Juna, 2021

Greške u vezama koje svaka djevojka napravi

IZVORavaz.ba

Čak i najracionalnijim djevojkama ove stvari su se bar jednom dogodile. Šta se desi kada nas ljubav natjera da svijet gledamo kroz ružičaste naočale?

Zaborave na prvi utisak
Stručnjaci za verbalnu i neverbalnu komunikaciju kažu kako je upravo trenutak upoznavanja s nekim onaj u kome najbolje možemo “osjetiti” drugu osobu zato što prema njoj ne gajimo emotivnu povezanost.

Ako prilikom upoznavanja primijetite neku osobinu ili postupak zbog kojeg se ne osjećate dobro nemojte to smetnuti s uma i zaboraviti u daljoj komunikaciji. Ne dozvolite da vam zaljubljenost izbriše te “loše” osobine ili postupke.

Djevojke često zaborave na prvi utisak

Zaborave na sebe
Kada znate ko ste i volite samu sebe baš takvu kakva jeste, onda nećete u muškarcima tražiti potvrdu svoje vrijednosti. Nemojte zaboravljati svoje interese, želje i ciljeve kad ste u vezi, da biste npr. više vremena posvetili partneru. Uvijek nađite vremena da se posvetite sebi jer ćete tako biti bolja osoba, a na kraju dana zadovoljnija žena. Koliko god zvučalo “otrcano”, stvarno je tačno – koliko sebe cijenite, toliko će vas cijeniti i drugi.

Stav “svi su isti”
Nakon teškog i bolnog prekida svi imamo potrebu okriviti kompletan muški rod za sve loše što nam se dogodilo u vezi. Naravno, takva je reakcija ishitrena i obično nas brzo i prođe. Međutim, ako se tog osjećaja dugo ne možete riješiti, onda to postaje problem jer vas spriječava u pronalasku ljubavne sreće. U novu vezu ne smijemo ulaziti sa predrasudama jer onda nećemo izgraditi odnos pun povjerenja ili ćemo otjerati dobrog partnera svojim neutemeljenim sumnjama.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se