Gužve na granicama se očekuju već od petka popodne: Koristite veće granične prijelaze

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saznajemo kako se najveće gužve očekuju u petak u popodne, i to prema jugu zemlje na graničnim prijelazima Doljani, Bijača, Crveni Grm i Gabela.

“Podsjećamo sve vozače kako je prijelaz Gabela ponovo u funkciji. Gužve očekujemo, a njihov intenzitet zavisit će od vremenske prognoze. Savjetujemo vozačima da nas uvijek mogu pozvati i informisati se u bilo kojem trenutku o stanju na putevima te koji su pravci i granice najrasterećeniji”, poručili su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima u BiH ovih dana čeka se do 30 minuta.

Kako saznajemo, i dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Orašje, zbog čega se na ovim graničnim prijelazima danima saobraća usporeno. Irena Čačić iz Hrvatskog autokluba (HAK) otkriva nam kako će uskoro na prijelazu Bosanski Brod biti postavljena nadzorna kamera.

“Trenutna situacija je poprilično dobra na većini graničnih prijelaza u Hrvatskoj. Pojačane frekvencije vozila ima na Bregani, a na svim ostalim prijelazima se čeka do 30 minuta”, kazala nam je Čačić.

S obzirom da praznici u Sloveniji počinju već 27. aprila i traju do utorka, 2. maja, očekuje se pojačan promet na granicama između Slovenije i Hrvatske. Čačić poziva vozače da koriste veće granične prijelaze.

“Velike gužve na granicama između Hrvatske i BiH očekujemo od petka poslijepodne, a najveća frekvencija vozila će biti prema jadranskim odredištima. Često nam iz policije govore kako je GP Bijača prazan, dok se na Doljanima čeka i po četiri sata. Pozivamo vozače da rasterete granice i koriste veće granične prijelaze”, poručila je Čačić.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prijelaza Klobuk.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se