Gužve na graničnim prijelazima Izačić i Doljani: Čeka se 30 do 40 minuta

IZVORAvaz.ba

Na graničnim prijelazima Doljani i Izačić na izlazu iz BiH čeka se od 30 do 40 minuta, a na ostalim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov Do, između Hrvatske i BiH privremeno su otvoreni za međunarodni putnički saobraćaj.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banja Buka-Doboj, na dionici Banja Luka-Prnjavor, zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje auto-puta Banja Luka-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banja Luka-Prnjavor.

Saobraćaj se odvija u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila od 20 i do 40 kilometara na sat, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Radi postavljanja led-markera u tunelima “Laktaši” i “Klašnice” na auto-putu Gradiška-Banja Luka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a iz AMS vozače mole da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, na lokalitetu Mahovljanske petlje u vremenu od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banja Luka-Prnjavor.

Izmjene u odvijanju saobraćaja planirane su od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banja Luka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, na području Prnjavorske petlje.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Radovi na rekonstrukciji puta izvode se na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Jadar, na području općine Srebrenica.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave, a 10 minuta propuštanje saobraćaja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na području Federacije BiH pojačana je frekvencija vozila na dionicama u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraćaj odvija umjerenim intenzitetom.

Na dionici Sarajevo-Lapišnica danas se izvore radovi na redovnom održavanju tunela Korija pa se do 17.00 časova može očekivati usporeno odvijanje saobraćaja.

Radovi na redovnom održavanju nastavljaju se i u tunelu Lendava na magistralnom putu Jablanica-Konjic pa se u vremenu od 7.30 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, kao na pravcima Maglaj-Žepče, Donji Vakuf-Travnik, Tuzla-Kalesija i Bugojno-Kupres.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Kolona migranata na prilazu Bihaću u večernjim satima (VIDEO)

Kolona od oko stotinu migranata danas u večernjim satima zabilježena je video snimkom kako se kreće prema Bihaću. Navedena kolona se kreće iz pravca Gorjevca...

Cazin: Porodica Redžić na korak do novog doma

Uz pomoć danatora do ispunjenja životne želje. Hoće li prizori koje zamišljaju postati stvarnost, ovisi od svih nas! U cazinskom naselju Polje živi Huse Redžić sa...

PRIVREDNI POMACI: NJEMAČKI GIGANT RINGŠPAN OTVORIO POGON U BOSANSKOJ...

BOSANSKA KRUPA, 26. novembra - Bosanska Krupa nastavlja da u javnost šalje pozitivnu sliku o poželjnoj lokalnoj zajednici za investitore. Naime, u poslovnu zonu...

Najnovije

Objavio fotografiju s mrtvim Maradonom, pa odmah dobio otkaz

Internetom se proširila fotografija mrtvog tijela Dijega Armanda Maradone (Diega), koju je načinio jedan uposlenik pogrebnog preduzeća. On je zloupotrijebio svoju funkciju i uslikao se...

Kod neke zaražene djece pojavljuju se teže kliničke slike

Iako djeca zarazu koronavirusom prolaze uglavnom s blagim simptomima ili bez njih, ona zbog jake imunosne reakcije mogu pretrpjeti štetu na više organa, pa...

Sarajevo u top tri najzagađenija grada svijeta

Dolaskom hladnijih dana zrak u Sarajevu sve je zagađeniji. Glavni grad BiH tako se u zimskim mjesecima redovno nađe na vrhu lista svjetskih meteoroloških...

Mirisi koji smanjuju stres

Svakodnevni stres ostavlja trag, kako na izgled, tako i na zdravlje. Redovno slušate savjete kako se lišiti stresa ili kako da se smiriti u...

Kolona migranata na prilazu Bihaću u večernjim satima (VIDEO)

Kolona od oko stotinu migranata danas u večernjim satima zabilježena je video snimkom kako se kreće prema Bihaću. Navedena kolona se kreće iz pravca Gorjevca...

Cazin: Porodica Redžić na korak do novog doma

Uz pomoć danatora do ispunjenja životne želje. Hoće li prizori koje zamišljaju postati stvarnost, ovisi od svih nas! U cazinskom naselju Polje živi Huse Redžić sa...

NIKAD NE POSUSTAJE I NE ODUSTAJE: Selma Bajrami zagrijala društvene mreže

Upravo o pjevačicinom telu su počele da bruje društvene mreže kada je na pragu pete decenije pokazala izvajanu figuru. Pjevačica je ovaj put pozirala...

Atraktivna srbijanska pjevačica ljubi se s bivšim reprezentativcem BiH

Katarina Kaya Ostojić, poznata srbijanka pjevačica, na Instagramu se pohvalila kako je u ljubavi sa nogometašem Mateom Pavlovićem, nekadašnjim kadetskim reprezentativcem Bosne i Hercegovine. Na...
58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se