16.2 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

H0R0R U REŽIJI MINISTRICE ĆEMALOVIĆ! U Krajini se još uvijek obavlja vakcinacija AstraZenecom, iako je FZJZ naredio obustavu vakcinacije na području cijele FBiH!

Zavod za javno zdravstvo FBiH odlučio je da se do četvrtka obustavlja vakcinacija vakcinom AstraZeneca dok se ne ispitaju navodi o ŠTETN0STI.

Naime, jučer je održan sastanak Odbora za koordinaciju provođenja Plana vakcinacije protiv COV-19 u Federaciji BiH na kojem je zaključeno da se daljnji proces vakcinisanja 0DG0DE do četvrtka, 18. marta, do kada se očekuje da će Evropska agencija za lijekove (EMA) pojedinačno proučiti svaki slučaj, analizirati podatke i donijeti odluku o povezanosti prijavljenih incidenata s primjenom vakcine AstraZeneca.

S druge strane u Krajini, prema riječima ministrice zdravstva Nermine Ćemalović, nastavljena je vakcinacija AstraZenecom.Naime, ministrica Ćemalović je za RTVUSK potvrdila da je u toku vakcinacija ZDRAVSTVEN0G I NEZDRAVSTVEN0G KADRA sa 500 D0ZA AstraZenece dobivenih D0NACIJ0M iz Srbije.

Prve vakcine, obezbijeđene putem D0NACIJA, dobili su oni koji nisu zaraženi koronavirus, a rade sa covid pacijentima odnosno na covid odjelima, u HES-ovima i HITN0J SLUŽBI, potvrdila je ovo ministrica Ćemalović za RTVUSK.

Dodaje da je ova serija AstraZenece ispravna i da se još niko nije P0ŽALI0 na neželjene učinke nakon vakcinacije.

Međutim, neshvatiljivo je na osnovu čega ministrica Ćemalović tvrdi da je serija AstraZenece iz Srbije ispravna, odnosno sigurna po život i zdravlje građana USK, kada je već Zavod za javno zdravstvo FBiH jučer donio odluku o obustavi vakcinacije ovom vakcinom upravo zbog toga što nisu sigurni u njenu ŠTETN0ST, odnosno ISPRAVN0ST.

Pored toga, Evropska unija je, također iz istih razloga, obustavila u potpunosti vakcinaciju AstraZenecom.

VEZANE VIJESTI: Njemačka, Francuska i pola EU obustavili vakcinaciju AstraZenecom, a u Krajini se pohvalili početkom vakcinacije ovom vakcinom?! (FOTO)

Na kraju se postavlja pitanje: Ko će preuzeti odgovornost u Krajini, ukoliko dođe do ozbiljnih posljedica, zbog nastavka vakcinacije AstraZenecom?

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se