Hadis Jusić novi premijer Unsko-sanskog kantona?

Narod Unsko-sanskog kantona ogorčen je ponašanjem političara u Skupštini i Vladi našeg kantona i baš zbog toga svakodnevna tema u svim gradovima ovog kantona je politika, smjena premijera, ministara i sklapanje nove većine.

Prije nešto više od 2 godine su nam na Izborima obećavali med i mlijeko, govorili da su oni prije njih bili kriminalci i neznalice i da će oni, ako u kojem slučaju dođu na vlast, pomoći da ovaj kanton izađe iz krize i da će se napokon živjeti i raditi normalno.

Međutim, sve je ostalo na izgovorenim lažima običnom čovjeku u Krajini.

Mnoge “većine” u Skupštini USK su se izmjenile, dva premijera, pa i preko 20 ministara, a sve što smo dobili jeste veća nezaposlenost, dugovi, odlazak mladih ljudi itd.

Zadnjih nekoliko sjednica moglo se vidjeti da krajiški zastupnici ne mogu usvojiti ni dnevni red. Isti taj nerad za svakog od njih u visini od 2500 do 3000 KM, plaća krajiški čovjek koji pošteno radi i po 12 sati dnevno za 5 puta manji iznos.

Vođeni činjenicama i izjavama nekih članova vladajuće strukture i svim što se dešava na našem kantonu, redakcija KRAJINA.BA portala razgovarala je sa predsjednikom GO SDA Bihać, Hadisom Jusićem o trenutnoj situaciji i o pričama koje kruže da se čeka smjena ove Vlade i imenovanje nove gdje će upravo on postati novi Premijer Unsko-sanskog kantona.

Hadis je za naš portal rekao da se nada da će se napokon uspostaviti skupštinska većina bez koje nema političke stabilnosti na našem kantonu.

Na pitanje hoće li on biti novi premijer Unsko-sanskog kantona, kroz smijeh nam je rekao da je sve moguće.

Stara narodna poslovica kaže “Gdje ima dima ima i vatre”, a hoće li doći do neke promjene sutra i hoće li Hadis postati novi Premijer Unsko – sanskog kantona, možda čak i sutra saznamo nakon sjednice Skupštine USK.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se