-0.2 C
Bihać
Utorak, 7 Decembra, 2021

Heroine našeg vremena i priče koje se pamte- Azra Jezerkić Kurtović

Puno je priča o hrabrim ljudima i dešavanjima iz proteklog rata u našoj zemlji, a neke, posebne, heroji i heroine naše borbe podijele i sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Jedna takva je i ova Azre Jezerkić Kurtović iz Bosanske Krupe.

“Na Grabežu, obilazim liniju i dijelim prve zavoje. Dođem do rahmetli Senada Dizdarevića, kaže on: “Meni to ne treba.” Rekoh Senadu uzmi bolan ako te “strefi” dok ja dođem do tebe ti iskrvari.Uze on prvi zavoj, uze olovku i na njemu napisa Azra i datum. Rekoh šta ti to znači? Kaže, ovaj će tebi glavu spašavati, neće meni.
Ja se nasmijem i produžim dalje kroz liniju.Nakon duže vremena, borbe na autonomiji, akcija i ja ranjena. Trče oni u pomoć, Fikret Merki Nuhanović, Ibro Fajić, Fahira Suvad Kaukovic i među njima rahmetli Senad.Vadi prvi zavoj, previja mi ranu i kaže: “jesam ti rekao da ce ovaj zavoj biti za tebe.”
Neka ti dragi Allah podari lijepi džennet, a tvojoj porodici sabur. Živiš i dalje u našim sjećanjima.- napisala je na svome FB Azra Kurtović Jezerkić, heroina odbrane Bosanske Krajine i Bosne i Hercegovine.I nakon rata, Azra je ostala uz svoje suborce i nastavila borbu za BiH na drugi način.
Ove godine je kandidat za općinsko vijeće – nositeljica je liste Nezavisnog bloka u Bosanskoj Krupi i osim aktivnog zagovaranja prava za boračku populaciju, Azra je veliki borac za pitanja mladih, poduzetnika, posebno žena poduzetnica, poljoprivrednika, sporta u svome gradu i zdravsta koje će biti u službi svih ljudi, a ne korumpirano i stranački opterećeno i obojeno.
Zbog svojih stavova i dosljedne borbe, Azra svakim danom dobija sve više i više podrške i vjeruje da će njeni Krupljani i Krupljanke prepoznati njen rad i dati joj podršku da ih zastupa i u lokalnom, općinskom vijeću, od novembra ove godine.
Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se