Naslovnica MAGAZIN HITNA POMOĆ SPASILA NIKOLIĆEVU: Trudnoj Ani pozlilo zbog Raste! Dođite hitno! Mojoj...

HITNA POMOĆ SPASILA NIKOLIĆEVU: Trudnoj Ani pozlilo zbog Raste! Dođite hitno! Mojoj trudnoj prijateljici nije dobro, uplašena je - glasio je poziv koji je privatnoj klinici uputila pjevačicina drugarica. Ani Nikolić pozlilo je kad je čula da je njen suprug Stefan Đurić Rasta učestvovao u tuči, zbog čega joj je skočio pritisak, pa je morala da interveniše Hitna pomoć!

0
IZVOR:ekskluziva.ba
PODIJELI

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, pjevačicina prijateljica je preksinoć oko 21 sat pozvala urgentno odjeljenje jedne privatne klinike, dala im adresu i rekla im da hitno dođu jer je njenoj drugarici koja je u sedmom mjesecu trudnoće jako loše. Naš izvor sa klinike ispričao nam je da pjevačica imala veoma visok pritisak i da je to najvjerovatnije posljedica stresa.

Glavobolja

– Kad je naša ekipa stigla kod Ane u stan, ona je sjedila u dnevnoj sobi i društvo joj je pravila drugarica koja je i pozvala našu kliniku. Ana nam je rekla da još od popodnevnih sati osjeća glavobolju, da je u sedmom mjesecu trudnoće i da je zato dodatno uplašena. Odmah smo joj izmjerili pritisak, koji je za njeno stanje bio izuzetno visok – 174 sa 98! Kako nam je ona sama rekla, nikada nije imala veći od 110 sa 80. Nije mi djelovalo da je uspaničena, mada nam je rekla da će se sutradan javiti svom ljekaru jer ne želi ništa da rizikuje zbog trudnoće – kaže sagovornik Kurira.

Terapija

Prema njegovim riječima, poznatoj pjevačici je ljekarska ekipa odmah dala lijek.

– Primila je injekciju „metildopa“, koja je djelovala poslije desetak minuta. Pritisak joj je brzo pao na 140. Za svaki slučaj, naš ljekar joj je propisao i tablete „metildopa“ od 250 miligrama ako joj ponovo ne bude dobro. To je jedini lijek za pritisak koji trudnice mogu da koriste – zaključio je naš izvor s klinike.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">