Naslovnica BOSANSKI PETROVAC Hoće li doći do preslagivanja u OV Bosanski Petrovac nauštrb Bošnjaka? Sve...

Hoće li doći do preslagivanja u OV Bosanski Petrovac nauštrb Bošnjaka? Sve zavisi od A-SDA i Naše Stranke !? Kako saznaje naš portal 15. augusta će se održati sjednica Općinskog vijeća Bosanski Petrovac na kojoj će se odlučivati o povjerenju/smjeni zamjenika predsjedavajućeg OV (Bošnjaka), izmjeni određenih komisija i imenovanju privremenih i stalnih nadzornih odbora.

0
IZVOR:KRAJINA.BA
PODIJELI

Na pomolu je novo preslagivanje vlasti, a kako saznajemo novu većinu bi trebali činiti SNSD Milorad Dodik, Socijalitička partija (SP), Demokratski narodni savez (DNS) Marko Pavić, Srpska napredna stranka, DNZ, te jedan nezavisni vijećnik.

Kako se moglo čuti okosnicu nove koalicije će nositi stranke koje su u vlasti u Republici srpskoj te se isto nastoji prenjeti i u mali Krajiski gradić kojeg vrlo često u Republici Srpskoj svrstavaju u Savez Srpskih Općina zajedno sa Drvarom, Bos. Grahovom i Glamočom.

Upravo u tom pravcu i idu amandmani na nacrt Federalnog zakona o šumama upućenih od strane ovih Općina, a dirigiranih iz Republike Srpske.

U opoziciji bi ostale gotove sve političke partije sa Bošnjačkim predzankom i to SDA i SBB, te DF i SDP. Kako saznajemo DF i SDP neće biti dio većine koja majorizira bilo koga, a u ovom slučaju Bošnjake.

Još uvijek ne znamo kako će se postaviti A-SDA kao jedina stranka sa Bošnjačkim predznakom u prosrpskoj koaliciji te status Naše stranke koja u svojim redovima ima veliki broj članova Bošnjaka.

Od ove dvije stranke zavisi ishod same sjednice i daljni tok te politički procesi u malom Krajiškom gradiću.

Da li će se Naša stranka držati predizbornih principa i obećanja ili će podržati majoriziranje Bošnjaka?

Iskreno, ne vjerujemo da će A-SDA stranka koja je po samom opredjeljenju Bošnjačka dopustiti da se ovako završi u OV Bosanski Petrovac i bukvalno okrene leđa Bošnjacima, ali u današnja vremena i politiku kakvu imamo na Unsko-sanskom kantonu, sve je moguće.

Važno je naglasiti da je na čelu nove prosrpske koalicije načelnik Zlatko Hujić.

Politička scena u Bosanskom Petrovcu je itekako užarena, a godišnji odmori nisu ni prošli.

Jedno je sigurno, čeka nas izgleda jako vruće političko ljeto u Bosanskom Petrovcu.

Redakcija portala će biti prisutna na sjednici OV Bosanski Petrovac te ćemo izvještavati javnost cijele Bosne i Hercegovine o onom što pojedinci žele učiniti Bošnjacima u ovoj maloj opštini.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">