Naslovnica SPORT Hoće li Izvršni odbor nagovoriti Prosinečkog da promijeni odluku Izvršni odbor Nogometnog...

Hoće li Izvršni odbor nagovoriti Prosinečkog da promijeni odluku Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će na vanrednoj sjednici raspravljati o ostavci Roberta Prosinečkog na mjesto selektora naše reprezentacije.

0

Kako smo sinoć ekskluzivno objavili, predsjednik NSBiH Elvedin Begić odmah nakon utakmice u Jerevanu (4:2) održao je duži, višesatni razgovor na kojem je analizirana trenutna situacija.

S druge strane, većina članova bh. fudbalske vlade, nakon prespavane noći, mišljenja je da je u ovoj situaciji najbolje rješenje da se sjedne za sto i o svemu razgovara s Prosinečkim kako bi on na kraju promijenio svoj stav i ostao na kormilu “Zmajeva”.

Ipak, oktobarske utakmice s Finskom i Grčkom su blizu, a novonastala situacija mogla bi biti dobra šok terapija za naše reprezentativce i kompletan tim.

Iako Begić i Prosinečki odbijaju svaki zvaničan razgovor o ovoj temi, nije isključeno da Robi ipak ostane na kormilu našeg državnog tima.

– Postoji ta šansa, ali bi bilo neozbiljno da o ovoj temi razgovaramo za medije prije nego što se sutra o svemu izjasni Izvršni odbor jer i ja trebam glasati. Logično je da svoje mišljenje i stav, a onda i glas, prvo iznesem na sjednici Izvršnog odbora – rekao nam je jedan član bh. fudbalske vlade koji nas je zamolio da ne spominjemo njegovo ime.

Također, dodao je i ovo:

– Preozbiljno i preveliko je sve ovo da bi se završilo jednim sastankom.

Prosinečki ima jak karakter

U razgovoru s članovima šireg stručnog štaba reprezentacije BiH saznali smo da će Prosinečki teško promijeniti svoju odluku – bez obzira na sutrašnji stav Izvršnog odbora NSBiH, ima jak karakter. Također, i nama je u Jerevanu rekao da odluku o ostavci nije donio ishitreno.

Ipak, nikad ne reci nikad.