13.8 C
Bihać
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Hrskavo jelo od tikvica i umak od jogurta – super spoj

Ovo ukusno jelo može biti prilog, lagano glavno jelo ili zdrava grickalica između obroka. Također, imate li viška tikvica, ovo je odlična ideja kako ih potrošiti.

Sastojci:

1 tikvica

1 umućeno jaje

1/3 šoljice bademovog brašna

1/2 šoljice Ricotta sira

3 kašičice naribanog parmezana

1 kašičica svježe nasjeckanog vlasca

1 kašičica svježe nasjeckanog peršuna

sol i papar po ukusu

malo ulja za prženje na tavi

Za umak:

1/2 šoljice običnog jogurta

1 kašičica limunovog soka

2 češnja isjeckanog bijelog luka

2 kašičice svježeg kopra ili 1/2 kašičice suhog kopra

Izribajte tikvice pa ih pomiješajte sa ostalim sastojcima. Nauljite tavu i neka se dobro zagrije pa kašičicom uzimajte smjesu i stavljajte na ulje. Pecite sa svake strane dvije do tri minute dok ne dobije zlatno smeđu boju, a tekstura bude hrskava.

Poslažite polpete na papirnati ubrus da se upije višak masnoće. Ostavite da se skroz ohlade. Za umak pomiješajte sve sastojke pa poslužite uz polpete

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se