Hrvatska: Angažovan maksimalni broj policajaca na granicama kako bi se izbjegle gužve

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija poduzima sve raspoložive mjere, angažiran je maksimalan broj policajaca, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake bit će  otvorene skladno intenzitetu saobraćaja, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo prometa RH.

S obzirom da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Evropske unije, hrvatska policija procjenjuje kako će u ponedjeljak doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Hrvatske prema Sloveniji.

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerovatni, navodi MUP RH.

U saradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom MUP je pripremio ‘aktivnosti podrške’ putnicima koji će čekati na graničnim prijelazima Bregana i Macelj.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje, MUP poziva sve putnike da prate informacije o stanju saobraćaja na graničnim prijelazima koje redovno objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se