Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Hrvatski nogometaš hit u regionu: Zovu ga “Prosinečki od 140 kila” Kilogrami...

Hrvatski nogometaš hit u regionu: Zovu ga “Prosinečki od 140 kila” Kilogrami ne moraju biti nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren

0

Igrač NK Soko iz Hrvatske, ovih dana plijeni pažnju regionalnih medija, nakon što je portal Prigorski.hr objavio priču o neobičnom nogometašu, teškom 140 kilograma.

Nogometaš Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju biti nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren i veliki kondicijski poduhvat. Sa svojih 180 centimetara visine prestavlja pravog grmalja na travnjaku.

Na njegovom dresu je broj 19 i to nije slučajno. Kako piše 24sata.hr, njegov nogometni uzor nosio je isti broj u dresu hrvatske nogometne reprezentacije – Niko Kranjčar.

– Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom – kazali su saigrači Adamića.

U ovaj sport, kako navode, nije zalutao, jer mu je nogomet u genima.

– Nogometom sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim – rekao je Nino za 24sata.hr.

On igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog.

Upravo su ga, dok je bio mlađi upoređivali s uzorom Nikom Kranjčarom, ali i trenutnim selektorom nogometne reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim.

Život ga je odveo na drugu stranu, pa je preko Slaven Belupa i Reke, stigao u treću županijsku ligu i Sokol.