Husein Rošić i Dragan Mektić održali žestoku press konferenciju na temu rješavanja migratske krize (VIDEO)

Redakcija KRAJINA.BA portala je danas pisala o novom prijedlogu ministra sigurnosti BIH Dragana Mektića da se migranti smjeste u hotel “Sedra” koji se nalazi na području opštine Cazin na šta su građani Cazina, ali i Bihaća žestoko reagovali.

VEZANA VIJEST: Ne zanimaju nas ni privatni ni državni interesi: Građani Bihaća poručili da ne žele migrante u hotelu “Sedra”

Upravo povod za današnju press konferenciju koju je organizovala Vlada Unsko-sanskog kantona, a na kojoj je prisustvovao ministar sigurnosti BIH Dragan Mektić, premijer USK Husein Rošić, ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i mnogi drugi, bila je migrantska kriza i smještanje migranata.

S obzirom da su građani Velike Kladuše negodovali da se migranti smjeste u prostorije Agrokomerca, predloženo je novo “rješenje” u kojem se spominje smještanje migranata u hotelu “Sedra”.

Pogledajte kako je prošla press konferencija i poslušajte izjave Huseina Rošića i Dragana Mektića:

Hoće li ova press konferencija donjeti nešto novo i hoće li se migrantska kriza riješiti tako što će hotel “Sedra” biti pretvorena u migrantski centar, vidjet ćemo u nekoliko narednih dana.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se