23.6 C
Bihać
Srijeda, 16 Juna, 2021

Ilić poručio Dodiku: Podnesi ostavku, poštedi nas novih poniženja

Posljednji u nizu neprimjerenih istupa Milorada Dodika, kada je na najprimitivniji način izvrijeđao članicu Centralne izborne komisije, Vanju Bjelicu-Prutinu, koristeći riječnik mržnje, nacionalne i vjerske diskriminacije, još jednom je pokazao da nije dostojan funkcije srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je Dragutin Ilić bivši funkcioner RS.

– Srpski narod koji je u dvadesetom vijeku doživio genocid od sljedbenika nacističko-fašističke ideologije i podnio najveće žrtve za slobodu, ne može predstavljati lažni patriota, lažni sociialdemokrata, lažni vjernik i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, sa komšijama, međusobno i na kraju razara, dijeli i svađa članove stranke na čijem je čelu – rekao je Ilić.

Ilić smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera sa ikonom i bruka koju je učinio pred svjetskom javnosti, nego nastavlja dalje sve grđe i sve gore.

– Svi mi koji smo glasali za tebe svih ovih proteklih godina shvatamo svoju grešku, stidimo se i molimo druge da nam oproste što smo bili u zabludi. U ime budućnosti naše djece i unuka, pozivamo te Milorade Dodik, da podneseš ostavku, potpuno se povučeš iz javnog života i tako nas poštediš novih poniženja – kaže na kraju Ilić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se