Ima li većine u Općinskom vijeću Bužim? Izvještaj o izvršenju budžeta nije usvojen

Općinski načelnik Zikrija Duraković, očigledno previše zaokupljen predizbornom kampanjom A-SDA za Skupštinu USK, nije se pobrinuo za većinu pa je za Izvještaj odbio da glasa vijećnik SDP-a, Armin Velić.

Da među koalicionim partnerima A-SDA i SDP ne cvijetaju ruže i kad su u pitanju još ozbiljnija pitanja, svjedoči i jedan incident sa iste sjednice. Naime, tokom rasprave, šef kluba vijećnika A-SDA Samir Duranović je sa mjesta poručio da neće podržati kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH već da će, uprkos zvaničnoj odluci Nermina Ogreševića, podržati Fahrudina Radončića.

Jedinstvo unutar koalicije A-SDA-Pomak je dakle ozbiljno narušeno. Istovremeno, narušena je politička i ekonomska stabilnosti općina koje su tokom predizborne kampanje ostale bez čelnih ljudi izvršne vlasti.

Čini se da je „vlast“ i „200 miliona KM kantonalnog budžeta“ – dva najčešće ponavljana pojma na Pomakovim skupovima – bitnije i puno primamljivije od svakodnevnih problema građana koje bi načelnici inače trebali riješavati.

Press OO SDA Bužim

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se