23.7 C
Bihać
Četvrtak, 24 Juna, 2021

In memoriam: RTV USK ostala je bez kolege Aladina Medanovića

Radio-televizija Unsko-sanskog kantona danas je ostala bez kolege Aladina Medanovića. Nakon duže bolesti Aladin je preminuo u 45. godini života.

Aladin Medanović je pripadao grupi zaposlenika, koji su stvarali temelje Radio-televizije Unsko-sanskog kantona. Od 1996. godine, kada je zaposlen, do danas bio je dio tehničko-programske ekipe, angažovan na poslovima tv montažera. Zajedno sa svojim kolegicama i kolegama tehnički je producirao brojne programske sadržaje, a nerijetko bio i u ulozi snimatelja, kada je kolegama trebala pomoć. Niti jednog trenutka nije se štedio, marljivo je i strpljivo radio nastojeći da svakom montiranom prilogu udahne dozu života i tako ga dodatno približi našim gledaocima.

Pune dvije decenije nesebično je pridonosio razvoju naše medijske kuće. Ostaće upamćen kao duhovIt, uvijek nasmijan, vrijedan i kreativan zaposlenik RTV USK. Posljednjih godina bolest ga je, nažalost, udaljila od posla, ali ne i od kolega. Često je kontaktirao i interesovao se za napredak firme. Pred kraj prošle godine, na obilježavanju godišnjice osnivanja Radio-televizije USK Aladin je dobio posebno priznanje za dvadeset godina vjernosti i razvoja preduzeća.

Posljednji ispraćaj kolege Aladina Medanovića biće obavljen u srijedu, 17. februara u 15 sati na mezarju „Harmani“ u Bihaću.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se