Indonežanka živi u kući sa 1.500 paukova

IZVORavaz.ba

Indonežanki Ming Cu ne pada nimalo teško njen čudni hobi .Do sada je na paukove svoje ljubimce kojih ima okruglo 1.500 potrošila oko 55.000 dolara.

– U zadnjih sedam godina potrošila sam desetine hiljada dolara kupujući moje omiljene životinje. Imam 60 različitih vrsta tarantula i držim ih u staklenkama, zavisno o kom tipu i veličini pauka se radi. Redovno ih hranim i brinem o njima kao da su moje bebe – izjavila je 28-godišnja Ming Cu za medije.

Ming Cu je otkrila svoju neobičnu ljubav prema paukovima nakon što je vidjela jednog pauka u vrtu. Očarana njihovim bojama, počela ih je fotografirati. Uskoro, počela je kupovati sve više paukova s prekrasnim bojama. Prva tarantula bila joj je “Avicularia versicolor” koju je platila oko 35 dolara.

Taj pauk je i inače popularan kućni ljubimac zbog svoje boje. Inače, ako ne znate, tarantula je jedan od najvećih pauka na svijetu i ljudi ga se boje najviše zbog dlakavog tijela i nogu. Iako su otrovni, ne moraju biti smrtonosni za ljude, i otrov im je ponekad slabiji pčelinjeg uboda. Dlakave noge služe im za odbranu od grabežljivaca.

Ming na svaku staklenku zalijepi papir kad mora nahraniti svaku tarantulu. Prijatelji stalno dolaze do nje kako bi vidjeli neobične kućne ljubimce, ipak njeni roditelji baš i nisu oduševljeni njenim bizarnim hobijem.

– Tarantule zaslužuju ljubav i pažnju kao i svi drugi kućni ljubimci. Egzotične su i želim ih imati što više – dodala je na kraju Ming.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se