Intervju sa Saračević Ismetom zv. MIMET

Krajina.ba

– Kako ste Mimete?

Ismet

– Sretno sam , jer sam na travnjaku, okružen djecom, trenerima, roditeljima, sestrama, nadam se budućih prije svega dobro obrazovanih ljudi i velikih asova u nogometu.

Krajina.ba

– Igrali ste nogomet gdje ?

Ismet

– Da bio sam junior Signala i Jedinstva , kao senior sam igrao za bihaćke nogometne klubove Tekstilac, Bakšaiš, Bihać, Gornje Prekounje i Željeznicar od opštinske do republičke lige.

Krajina.ba

– Koliko se sjećam uvijek ste nosili broj 10 na dresu, broj kojeg treba zaslužiti kao igrač ?

Ismet

– Da, vrlo mi je bio drag broj 10 (sa osmjehom je odgovorio )

Krajina.ba

– Pored igranja velikog nogometa bili ste znalac malog nogometa?

Ismet

– Da rado se sjećam tih dana, nogomet nam je bio sve , oko 10-tak pehara osvojenih sa klapom za prvo mjesto i nekoliko priznanja kao najbolji igrači krase moju vitrinu, najbolje utakmice malog nogometa su bile na Bigramu,pa na Vojnom, tek onda u dvorani Luke.

Krajina.ba

– Danas OFK”BIHAĆ” Bihać vidimo radi sa puno elana ?

Ismet

– Imamo u školi nogometa tačno 91 člana, direktora škole Ahmeta Kečalovića (trener u juniorskoj reprezentaciju BiH), školovane trenere Senada Hadžica i Armina Kečalovića, moju malenkost i nadamo se da ćemo na ovom prelijepom stadionu Gornjeg Prekounja , uspjeti na mlađe prenijeti sve svoje znanje i da savladaju sve čari nogometne vještine, sa ciljem da postanu dobre ličnosti i vjerujemo da ćemo stvoriti buduće nogometne asove.

Našem Mimetu smo poželjeli puno zdravlja, dug zivot i da i dalje radi ono sto najbolje zna,a to je nogomet i rad sa mladima. Posebne čestitke na infrastrukturi OFK”Bihać”.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se