12.4 C
Bihać
Petak, 22 Oktobra, 2021

Invalidne osobe USK i komplikovan proces javnih nabavki ortopedskih pomagala

Od 15. decembra 2019. do 15. decembra 2020. godine realizuje se projekat „Praćenje i monitoring javnih nabavki ortopedskih pomagala kod ZZO USK-a“.

Udruženje distrofičara Bužim je nosilac projekta, a podržan je i od Udruženja amputiraca Općine Bužim i Udruženja roditelja u borbi protiv zloupotrebe droga “Ruka ruci“ iz Bihaća.

Vrijednost projekta je 10 000 eura i finansira se sredstvima Europske unije kroz regionalni projekat Balkan Tenders Watch koalicije čiji je nosilac Fondacija za otvoreno društvo iz Beograda.

Projekat „Praćenje i monitoring javnih nabavki ortopedskih pomagala kod ZZO USK-a“ se privodi kraju, a realizacijom projektnih aktivnosti zadovoljni su njegovi inicijatori koji žele imati i bolji uvid u sam proces javnih nabavki ortopedskih pomagala.

Ovdje se želi ukazati i na komplikovane procedure nabavke ortopedskih pomagala tako da su se uključili u projekat jer su direktni korisnici pomagalča i nisu zadovoljni njihovom kvalitetom te na ovaj način žele i nastoje djelovati kako bi se poboljšale procedure i kvalitet.

U sklopu niza aktivnosti održana je i javna tribina na kojoj su definisani svi problemi s kojima se korisnici ortopedskih pomagala susreću te je upućen apel nadležnim vlastima da doprinesu poboljšanju standarda života i statusa osoba sa invaliditetom.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se