IOM smećem kupuje krajiške vlasti: Novi kamion i par kanti za smeće Bišćanima i Cazinjanima (FOTO)

Otkad je počeo s radom, IOM nije ispunio skoro pa niti jedan zahtjev Operativne grupe USK. Ova međunarodna organizacija, uz odobrenje Ministarstva sigurnosti BiH, nastavlja sa svojim planovima, ne obazirući se na zahtjeve i zaključke Operativne grupe.
Nedavno se premijer Vlade USK Mustafa Ružnić požalio da saradnja sa ovom međunarodnom organizacijom nije na zadovoljavajućem nivou. Naime, premijer USK je kazao da postoji određena veza između IOM-a i Ministarstva sigurnosti BiH jer, prema riječima premijera USK, ova međunarodna organizacija ne bi na svoju ruku donosila određene odluke, te ignorisala zahtjeve Operativne grupe, a da nema dozvolu upravo Ministarsva sigurnosti BiH. Naime, migrantska kriza je u nadležnosti državnih institucija, odnosno Ministarstva sigurnosti BiH i Službe za poslove sa stranicma, te ukoliko ministar Mektić dozvoli IOM-u određene postupke, mogućnosti kantonalnih vlasti da to spriječe su skoro pa nikakve. Kantonalnim vlastima, bez dozvole Ministarstva sigurnosti BiH ili Službe za poslove sa strancima, ruke su svezane.

Međutim, perfidno, IOM kupuje gradske vlasti i to jeftino. Prodajemo se, bukvalno, za smeće. Nedavno je IOM donirao kamion za smeće gradu Cazinu, a ovih dana donacija je stigla i u Bihać. Naime, uz par slika širokog osmijeha gradskih vlasti i predstavnika IOM-a, ova međunarodna organizacija donirala je jedno komunalno vozilo, 248 manjih kanti te dodatnih 50 kontejnera za otpatke koje će biti postavljene na prodručju grada. Proljeće je pred vratima, a posljednjih dana vidimo povećan broj migranata na ulicama grada Bihaća. Ništa nam ne preostaje nego nadati se najboljem, a očekivati najgore.

Cazin, 23. januar 2019. godine Bihać, 28. februar 2019. godine

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se