Isplata plata za februar: Budžetski korisnici u najpovoljnijem položaju u posljednjih 5 godina

Danas je u Bihaću po 56. put zasjedala Vlada Unsko sanskog kantona.

Imenovanjem tima od pet članova, Vlada je danas dala zeleno svjetlo početku pregovora koji bi trebali rezultairati kolektivnim ugovorom za uposlene u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Ministri su se kratko dotakli i prošlogodišnjeg budžeta. Iz prezentiranog izvještaja konstatovano je da je došlo do značajnijih  odstupanja u odnosu na plan. Konkretno,  rashodi su bili veći za 72 % , dok  je priliv prihoda bio manji za 13% od  predviđenog. O sudbini ovogodišnjeg odlučivaće se sutra. Premijer je uvjeren da će poslanici prihvatiti vladin prijedlog budžeta.

Isplatom plate za februar zaposlenim u Upravi i Ministarstvu unutrašnjih poslova USK stekle su se pretpostavke da bi zaposlenici na Budžetu USK mogli svoje plate primati redovno.

Nakon niza godina gdje je budžetskim korisnicima isplata plata i toplih obroka kasnila nekoliko mjeseci, pripadnici MUP-a USK te državni službenici i namještenici zaposleni u upravi danas su dobili platu za februar.

Kako je i obećao Premijer Vlade USK mr. Husein Rošić, ovakvim trendom isplata, svi budžetski korisnici bi u junu dobivali platu “mjesec za mjesec”.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se