Istraga o nesreći u Mostaru: Djeca ispala iz aviona, a pilot je ostao zgrčen za upravljačem?

Tim, koji je radio na terenu, dobio je i zapis s Kontrolnog tornja Aerodroma, koji je nadzirao sve letove koji su se odvijali kobnog 13. maja. Tokom posljednjeg leta, kontrola nije imala nikakvu komunikaciju s pilotom Ivanom Karačićem.

Istraga je pokazala kako je avion, također, pao pod jako oštrim uglom nakon čega se odmah raspao, pukao je jedan točak, krilo se odlomilo nakon sudara sa stupom koji ograđuje područje mostarskog Aluminijskog kombinata, jedan dio trupa se odvojio. Četvero putnika, tj. mala djeca Lana i Luka Lovrić, te Arman Hadžiomerović i mladić Muhamed Sipović, ispali su iz aviona. Pilot Ivan Karačić, čije je tijelo djelimično nagorjelo, bio je doslovno zgrčen i “zalijepljen” za upravljač.

Prema pisanju Večernjeg lista, to sugerira na isti odgovor koji su ranije neslužbeno dobili iz istrage kako je Ivan Karačić, koji je i ranije imao određenih zdravstvenih problema, doživio vjerovatno srčani udar.

Inače, tehnički dio istrage, koju je provodila Komisija državnog ministarstva komunikacija i prometa, završen je. Ta je komisija izvještaj dostavila u Ministarstvo, nakon čega je ono proslijeđeno tužiteljici Diani Kajmaković koja vodi cijelu istragu.

Na nedjeljnoj utakmici na kojoj su proslavili novi naslov prvaka BiH, nogometaši Zrinjskog su pobjedu posvetili te na travnjak uoči utakmice izašli u majicama s likom dječaka Luke Lovrića koji je poginuo u ovoj nesreći. Mali Luka je bio kapetan pionirske ekipe Zrinjskog. Njegovim roditeljima sinoć su darovali dres s potpisom igrača i medalju za naslov prvaka.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se