Naslovnica SPORT Italijani brutalno izvrijeđali Džeku: Navijači BiH im ovo nikad neće oprostiti! Svjetska...

Italijani brutalno izvrijeđali Džeku: Navijači BiH im ovo nikad neće oprostiti! Svjetska klasa je neupitna, ali italijanskim medijima već navedene činjenice nisu mjerodavne tako da koriste svaku priliku kako bi umanjili sjaj našeg Dijamanta.

0

Edin Džeko je najbolji strijelac Rome u jednoj sezoni u historiji, ali to italijanskim novinarima očito ništa ne znači.

Dijamant je neprikosnoven s 33 gola u 42 utakmice, a vodeći je strijelac Serije A. Koliko je dobra sezona iza kapitena bh. reprezentacije dovoljno govori podatak da mu Francesco Totti često gleda u leđa kada su rekordi u pitanju. Jednostavno, Džeko je oborio niz rekorda i to je dovoljna potvrda njegovih kvaliteta.

Svjetska klasa je neupitna, ali italijanskim medijima već navedene činjenice nisu mjerodavne tako da koriste svaku priliku kako bi umanjili sjaj našeg Dijamanta.

Naime, novinari uglednog La Gazzette dello Sport 3 kažu da je Džeko zabio samo tri gola u važnim utakmicama.

Nazvali su ga ‘igračem za male utakmice’.

– U čemu je Džekin problem, u glavi ili kvaliteti? Protiv jednih je dominantan, a protiv drugih ne može ništa. Vjerovatno je u pitanju kombinacija ta dva faktora – zapitali su se Talijani.

Negativni komentari su stigli nakon što je Roma ispala iz italijanskog kupa, a izbacio ih je najveći rival, Lazio. Podsjetimo, Lazio je u utorak poražen sa 2-3, ali se plasirao u finale takmičenja zbog boljeg rezultata iz prve utakmice (2-0).