Ivica Dačić: Hrvate treba biti sramota

“Pjevao je Thompson u Glini, gdje je za vrijeme fašističke Njemačke i NDH zapaljena crkva napunjena Srbima. Tu je kasnije podignut “Srpski dom”, ali oni su protjerali Srbe i pretvorili ga u “Hrvatski dom”. Pa, kako ih nije sramota?”, pita Dačić.

On naglašava da je to što se na proslavi “Oluje” u Hrvatskoj vijorila izraelska zastava nemoralno prema izraelskom narodu, čije žrtve u Holokaustu Hrvati relativizuju.

“Oni prisustvo pravdaju komercijalnim učešćem. U Jasenovcu je najviše stradalo Srba, Jevreja i Roma”, ističe Dačić.

On kaže i da ne razumije zašto je ispod natpisa “Za dom spremni” na državnoj proslavi “Oluje” u Kninu stajao crnogorski oficir.

“Nisam ja išao u Dubrovnik da ratujem, već Crnogorci”, rekao je Dačić za Televiziju “Pink”.

Komentarišući poruke iz Hrvatske da Srbija ne može u EU dok ima predsjednika kakav je Aleksandar Vučić, Dačić ukazuje da je Hrvatska jedina država pored Austrije koja je dočekala naciste sa cvijećem u rukama i jedina zemlja u Evropi koja slavi etničko čišćenje, te da Srbe više ništa ne može iznenaditi.

“Predsjedniku Srbije u Hrvatskoj zamjeraju i to što je na obilježavanju progona Srba u “Oluji” koristio termin Krajišnici”, navodi Dačić.

On ističe da Hrvatima sada izgleda smetaju i istorijske činjenice i to što je postojala Vojna Krajina.

Dačić kaže da Srbija želi da smanjuje tenzije, ali ne može prihvatiti dodjelu odlikovanja ratnim zločincima i lažne priče o velikosrpskoj agresiji, relativizaciju i negiranje zločina.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se