IZBORI BIHAĆ 2020: Aktuelni gradonačelnik protiv izvrsnog kirurga

PIŠE: KRAJINA.BA

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održaće se 15. novembra 2020. godine.

Za poziciju gradonačelnika Bihaća boriće se više od 10 kandidata, iako će vjerovatno utrku voditi dva najozbiljnija, Samir Muminović (SDA) i Šuhret Fazlić (Pomak).

Šuhret Fazlić, aktuelni je gradonačelnik Bihaća. Čovjek je iz naroda, školovan U SAD-u kao dobitnik stipendije Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Obnašao je Fazlić skoro sve političke pozicije u Krajini, od vijećnika do skupštinskog zastupnika. Umjeren i omiljen u narodu, iz naselja Sokolac kod Bihaća, po zanimanju diplomirani politolog. Školovan za iste pozicije.

Jedan mandat  za vrijeme vladavine SDP-a bio je i direktor Federalne Agencije za privatizaciju.

Stabilizacijom budžeta Grada Bihaća i domaćinskim odnosom, u protekle 4 godine pobrao je simpatije ljudi zaposlenih u upravi kojima je plata kasnila i do 6 mjeseci. Malo investicija i migranti, dvije su stvari koje građani najviše zamjeraju aktuelnom gradonačelniku.Ruku na srce, upitno je da li je Fazlić kriv i za jednu od te dvije.

Ako želimo profesore u školama i fakultetima, doktore u zdravstvenim ustanovama, onda je i Šuhret Fazlić najbolje bihaćko rješenje.

Aktuelni gradonačelnik za protivnika u novembru ima ljekara Samira Muminovića, načelnika kirurgije u Kantonalnoj bolnici, aktuelnog predsjednika GO SDA Bihać i čovjeka koji nema izgubljene životne utrke.

Doktor Samir  ratni je bihaćki kirurg, omiljen među zdravstvenim radnicima, u 2 mandata  i direktor Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić.Također, kao i Fazlić obnašao je funkciju zastupnika u Skupštini USK. Skoro je pa nemoguće pronaći nekoga u Bihaću, a da nema nešto lijepo reći za doktora Muminovića.

Ono što ne ide na ruku Muminoviću, jeste kandidatura Emdžada Galijaševića. Bivšeg gradonačelnika otvoreno podržavaju čak i aktuelni SDA-ovci na političkim pozicijama u Bihaću.

Ukoliko Muminović pobijedi na izborima u novembru, jedino loše što bi se dogodilo jeste da bi Bihać izgubio najboljeg kirurga u posljednih 30 godina.

Zasigurno, Bihać će i u narednih 4 godine imati poštenog i u narodu uvaženog čovjeka koji će voditi Grad.

Za kraj, anonimno, kome ćete vi dati svoj glas u novembru?

Ispunite anketu!

Klikom na fotografiju kandidata, učestvujete u anketi nakon čega će Vam biti prikazani rezultati.