12.3 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

Izetbegović: Ovo sa Zvizdićem mora stati

IZVORavaz.ba

Završena je sjednica Kolegija SDA. Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je novinarima da Denis Zvizdić nije došao na sjednicu jer je kao razlog naveo porodične probleme.

No kako je poručio, bez Zvizdića nema ni temeljite resprave.

– Ovo mora stati, nisam za to da ugledni članovi napuštaju stranku – rekao je Izetbegović.

Kazao je da je na početku Kolegija zatražio da bez Zvizdića ne ulaze u suštinu stvari.

– Nije se moglo izbjeći, ali nije to temeljito razmatrano. Naravno sačekat ćemo Zvizdića pa ćemo razgovarati o tome – rekao je Izetbegović.

Na pitanje zašto Zvizdić nije došao na sjednicu, Izetbegović je rekao da je riječ o porodičnim razlozima.

– Nama je rekao tako, a vi ga pitajte. Koliko ja znam jesu – dodao je.

Istakao je da je bilo teških riječi i da je “vrijeme da stanu te teške riječi”

– Gospodin Zvizdić i ja se poznajemo jako dugo, bili smo saradnici, mozda ćemo i ostati saradnici. Vrijeme je da se stane da dalje ne rasklimavamo strukturu stranke i da ne zbunjujemo članove – rekao je Izetbegović.

Na pitanje o epilogu situacije sa Zvizdićem, Izetbegović je rekao da ne zna koji bi epilog mogao biti, ali da je za pomirenje.

– Ja sam za to da se pomirim i sa onima sa kojima sam se ranije razišao. Nikad nisam za to da ugledni i sposobni ljudi napuštaju SDA i pogrešan je pristup da SDA kani nešto protiv Zvizdića. Zvizdić je sam neke izjave dao, da će napustiti, neke ultimatume i mislim da to nije trebalo – istakao je Izetbegović.

Naglasio je da će se identificirati loša mjesta i razlozi lošeg izbornog rezultata u pojedinim sredinama. Kaže da će do sjednice Predsjedništva sve biti analizirano.

– Zašto u Centru ili na Ilidži nismo uspjeli, a jesmo u Vogošći. Zašto nismo u Zenici, a jesmo u Visokom. Postoje razlozi. Imali smo jedno opće stanje, jedno udruživanje protiv SDA, jednu snažnu kampanju protiv SDA koja je na pojedinim mjestima dala rezultate, a na pojedinim nije. Neki su podizali rezultat, naprimjer u Konjicu, gdje smo otišli preko 50 posto podrške. Moramo vidjeti šta su razlozi za tako dobar uspjeh ili neuspjeh već u susjednoj Jablanici. Odgovori nisu jednostavni. Neki leže u strukturi same stranke i lokalnih rukovodstava, a neki su objektivni – izjavio je predsjednik SDA.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se