Izetbegović: Radončiću mogu oprostiti sve uvrede i laži, ali ne i onu da su Bošnjaci započeli rat

Spomenuto druženje nije imalo baš nikakve veze sa datumom rođenja Bakira Izetbegovića, što se vidi i na zvaničnoj Facebook stranici KCUS-a, ali činjenice o radu i ostalim dešavanjima u KCUS-u, očito odavno nisu ni bitne.

Ljekari s Kliničkog centra u Sarajevu u nekoliko navrata su se javnosti obraćali saopćenjima u kojima su skretali pažnju da hjaka na KCUS i plasiranje neistina u medijima o KCUS-u najviše štete nanose upravo njima u obavljanju svakodnevnog posla, a samim tim i pacijentima.

O konstantnom plasiranju neistina i uvreda na tribini u Bihaću je govorio i Bakir Izetbegović. Između ostalog, govorio je i o problemima u funkcioniranju koalicije SDA-SBB. Kazao je da je saradnja sa SBB-om bila dobra na početku mandata, no sve se promijenilo nakon lokalnih izbora i strmoglavog pada SBB-a.

– Radončić je zaključio da mu se ne isplati biti konstruktivan, pa se vratio tome da bude destruktivan i ponovo lansira sve one stare spinove i neistine, tako da naš narod svakog jutra dobija otrov u njegovim novinama – rekao je lider SDA.

Uprkos tome, Izetbegović je i prije dva dana najavio da će SDA nastaviti koaliciju sa SBB-om, jer u njemu ima “dobrih ministara, parlamentaraca i dobrih ljudi”.

– Nažalost, sa Radončićem ne vjerujemo da ćemo ikada više moći nastaviti saradnju, jer bez obzira šta je govorio za mene, moju porodicu i SDA, jednu stvar nije smio reći. Rekao je da su Bošnjaci prije 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku nam ne smije staviti. Čovjek sa takvim moralnim vrijednostima i svim konfliktima koje je u posljednjih 20 godina napravio ne može biti koalicioni partner, niti član Predsjedništva, niti bilo šta što je sebi zacrtao. Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora predstavljati čovjek koji liči na njih i njihove vrijednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić – istakao je Izetbegović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se