Izetbegović, Zvizdić i predstavnici Al Shiddi grupe otvorili hotel Swissotel u Sarajevu

Otvorenju hotela sa 5+ zvjezdica u koji je uloženo 150 miliona eura, prisustvovale su brojne zvanice, među kojima su bili ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te brojni ambasadori.

Nakon kratkog obraćanja, gosti su imali priliku obići hotelske sobe i druge prostorije, a potom uživati u zakuski.

Investitor Suleiman Al Shiddi kazao je da taj projekt ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći njihovog tima, dioničara, bh. vlasti i svih ostalih koji su indirektno pomogli, te im je iskazao veliku zahvalnost.

“Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država”, naveo je Al Shiddi.

Swissotel u Sarajevu ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana. Sve sobe su prostrane i moderno opremljene, a prozori se protežu od poda do stropa i pružaju nevjerovatan pogled na grad i okolne planine.

U ponudi je i predsjednički apartman koji se proteže na 365 m2. Ovaj apartman namijenjen je VIP gostima i visokim delegacijama koje će na jednom mjestu imati sve što im je potrebno. Ovaj apartman, između ostalog, ima sobu za batlera, sobu za osiguranje, manju sobu za sastanke, kao i zaseban wellness i spa dio.

Swissotel Sarajevo ima konferencijske sale i prostorije za sastanke, spa centar od 1.000 m2 na dva sprata i bazen s jedinstvenim pogledom na Sarajevo. Osim toga, posjetioci mogu popiti kafu ili doručkovati u Caffeu Swiss koji radi na principu bifea ili objedovati u a la carte restoranu “The Fusion” koji ima “otvorenu kuhinju”.

Gosti će uživati u luksuzno uređenom interijeru koji predstavlja fuziju bosanskohercegovačke tradicije i profinjenosti švicarskog modela uređenja prostora.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se