Izlaz iz ekonomske krize kroz smanjenje poreza

Ako napravimo pregled šta je uradila vladajuća struktura vidjećemo da je pogubno stanje. Enormno su povećani porezi i uzeti novi krediti na koje su vladajuće structure ponosne, bez ikakve ekonomske opravdanosti.

Razne delegacije putuju po cijelom svijetu tražeći  potencijalne investiture. Evidentno je da niko neće doći gdje su ovakvi porezi i nesigurnost. Ko će odgovarati za neispunjena obećanja.

Opet slušamo istu priču i predizborna obećanja. Jako sam zabrinut za budučnost moje države, ali zabrinut je i najveći dio stanovnika naše domovine. Država je preduzeće i treba napraviti inventuru, treba dati priliku novim i dokazanim menadžerima koji imaju jasnu i dokazivu viziju budućnosti.

Strane direktne investicije predstavljaju najbolji i najefektiji način za podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja, povećanje zaposlenosti, uvećanje prihoda i za napredak lokalne zajednice i kvaliteta života u njoj.

Najbolji primjer ekonomskog oporavka je država Kipar koja je 2013. godine poslije ekonomske krize smanjila porez, a neki i ukinula. Strane investiture su oslobodili poreza, a neke poreze i ukinuli.

U Kipru je do 2013. godine minimalna plata bila ispod 300, danas je 950 eura i nemaju nezaposlenih.

Bio sam učesnik 3. Međunarodnog samita investitora i lično se uvjerio u sve gore navedeno.

Od dosadašnjih političara ja nisam video da neko nudi jasnu viziju ekonomskog oporavka. Oni koji nude kredite kao investicije su jako neodgovorni.

Nadam se da će građani to prepoznati i svoj glas dati onima koji imaju jasnu viziju i koji mogu ispoštovati izborna obećanja, ako ih uopšte ima , navodi Mehmed Polimac, generalni direktor međunarodne konsultantske kuće Polimac Company.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se