Izložba slika Nermine Ramić u Bosanskoj Krupi

Svijet mašte i vizija, svijet imaginacije Nermine Ramić otvara nam jednu novu dimenziju u kojoj se prepliće mašta i vizija, san i java.  U tom svijetu se sureću likovi iz bajke, s njima polovimo kroz svemir, upoznajemo planete, nove civilizacije vanzemaljaca, susrećemo mništov duša i materija ne znajući da je to sve iz ruku i glave dvjevojke koja ima velik procenat oštećenja vide, tačnije postotak vidljivosti na jednom oku joj je tek dva posto, dok je na drugo potpuno slijepa.

Ta volja koja Nermini daje snaju da pokaže svoje umjeće u liniji, boji i poruci slike. Od staze svog bošnjačkog djetinjstva Nermina je uspjela dočarati nam svoj svijetm svijet planetarnog svoda, svijet vanzemaljaca i svijet budućnosti. Izraženost novog čula, čula dodira toliko je snažno da se divljenjem možemo posmatrati oblikovanje skulptura i neki svemirski brod sa vanzemaljcima. To su Nerminini prijatelji nastali njenom komunikacijom-osjećajem i dodirom formi.

Igra svjetlosti je toliko izražajna da se boje u slici prelamaju u spektar drugih boja iz kojih snažno izbija život. To je radost koju nam Nermina daruje dok posmatramo njezine radove

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se