Izvještaj OC CZ općine Bosanska Krupa za period od 14.04. do 17.04.2017. godine

15.04. u 08,20 sati Bos.Otoka Bužimski put saobraćajna nerseća-sudar dva putnička motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.U 13,30 sati Bos.Krupa ul.Unska na putu M-14 saobraćajna nesreća-sudar dva putnička motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice. U 13,50 sati Stegarić na putu M-14 saobraćajna nesreća-slijetanje putničkog motorna vozila s kolovoza. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice. U 16,00 sati Pištaline područna škola narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica i drskim ponašanjem od strane 1 lica. Lica pozvana u Policijsku stanicu Bos.Krupa. Prekršajni nalog na dva lica. 16.04. u 00,30 sati ul.Patriotske lige narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica. Lice lišeno slobode alkotestirano i zadržano do istrežnjenja. Prekršajni nalog na 1 lice. U 02,00 sati ul.511 Slavne narušavanje javnog reda i mira učestvovanjem u tuči od strane 2 lica. Lica lišena slobode alkotestirana i zadržana do istrežnjenja. Prekršajni nalog na 2 lica.U 16,30 sati ul.Patriotske lige narušavanje javnog reda i mira omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica od strane 1 lica. Lice lišeno slobode,alkotestirano i zadržano do istrežnjenja. Prekršajni nalog na 1 lice.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 137 pacijenata. Za Kantonalnu bolnicu “Dr.Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” d.o.o. Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 09,30 sati prekid u isporuci vode u ul.Branilaca grada i od 09,00 do 15,00 sati u ul.Bihaćka i Krčevine. Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 93,4 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 63 cm (NV).

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se