JASMIN P: Sve laži volejaša Šemsudina Habibovića

Svaki stanovnik sanske doline zna da pobrojati ono što naslov traži je nemoguća misija. Kada pomislite da ste pobrojali sve njegove laži, Habibović dođe sa desetinom novih, originalnijih. Najnovije laži Habibović iznosi u svom demantu na objavljeni tekst na portalu krajina.ba pod naslovom”Nepotizam, neposluh i ganjanje ličnih interesa direktorice Mješovite srednje škole Sanski Most”, gdje je Habibović pokušao na krajnje arogantan, drzak i poplitak način da opravda nepotizam, svoje nelegalno zapošljavanje kao i njegov pokušaj ukidanja dijela časova vjeronauke. Prije nego počnemo sa otkrivanjem laži Šemsudina Habibovića moramo čitaoce upoznati sa njegovom političkom prošlošću koja je, mora se priznati, lepršava, šarolika, puna boja i različitih smjerova, što kod građanina ostavlja dojam ”uspješna” političara, bolje reći preletača i prevrtanera.

Jedini politički ”uspjeh” Habibovića sa kojim se on može ponositi i po kojem je jedinstven na našem kantonu a i šire, jeste promjena većeg broja političkih dresova u kratkom vremenskom periodu. Toliko stranačkih članskih kartica ima da bi izložbu napraviti mogao. Prvi dres kojeg Habibović odijeva je dres SDA (zelni-desni), iako je negirao, lažući simpatizere njegove trenutne političke partije (ASDA).

Pošto je vidio da za njega nije desna strana, naš Habibović prelazi lijevo i odijeva (crveni-lijevi)  politički dres  SDP-a . Koliki je bio  njegov uspjeh u SDP govori činjenica da je na sjednici OO SDP Sanski Most, sam sebe morao predložiti kao kandidata za načelnika gdje je doživio totalni fijasko, a od svojih stranačkih kolega, iskusnih komunjara,”crveni karton”.

Pošto crveni karton znači napuštanje terena, naš iskusni volejaš (kako sam za sebe kaže), napušta SDP, te u septembru 2012. god. prelazi u SBB, ( koji tih dana ulazi u kantonalnu vlast) odijeva novi,  sada plavi dres, te iskazuje  lojalnost lokalnom vođi SBB  u  Sanskom Mostu Redži Kurbegoviću, koji sve čini da suprugu Šemsudina Habibovića,  Majdu Cepić-Habibović postavi za direktoricu Mješovite srednje škole Sanski Most, u septembra 2012.g.

Od tog momenta nastupa period nepotizma, bezakonja, pljačke, mobinga a škola se pretvara u školu ”slučaj”.

U svom demantu Šemsudin Habibović  govori neistinu (laže) da ga njegova supruga nije zaposlila, na jedan podmukao način tako što skreće  pažnju čitaoca na njegovo prvo zaposlenje iako tekst objavljen na portalu krajina.ba ne govori o njegovom prvom zaposlenju, već o zaposlenju.

”treće, mene nije zaposlila direktorica, s obzirom da sam ja svoj prvi radni odnos u navedenoj školi zasnovao 20.12.1995. godine, a sadašnja direktorica je počela da radi u ovoj školi u maju 1999. godine”

Nije problem kazati istinu da je  naš volejaš radio od 1995. god. u pomenutoj školi ali sa srednjom školom tj. neverifikovan, dok je diplomirani inžinjer mašinstva hodao oko škole moleći za posao. Te privilegije je dobio glumeći dugogodišnjeg borca Armije BiH, a pouzdano se zna da je Šemsudin Habibović,  pod imenom Jovan,  cijeli ratni period proveo u Mrkonjić Gradu u kojem mu dlaka na glavi nije falila. Ono što je istina da Jovan ima samo 4 mjeseca staža u Armiji BiH kojeg je stekao nakon rata, jer se brzo ”skinuo” bojeći se da mu ne zamjere njegova srpska braća. Evo šta građani kažu o Habiboviću, danas velikoj nadi ASDA i Pomaka.

Nakon što je diplomirao 2001. god. naš volejaš napušta školu i odlazi u privredu, gdje u kratkom periodu zbog  ponašanja dobija otkaze u sanskim firmama, iza sebe ostavlja vlastitu propalu firmu, jer niko nije htio raditi za njega, a  u sanskoj dolini se priča da nije znao da treba radnicima plaću davati. Taj ”uspješan” boravak u privredi od 10  godina uspijeva preko svojih poltrona u komisiji za tehnološki višak, koje je i sam odabrao, da ubaci na svoju bodovnu listu suprotno važaćem Pravilniku, kao  što su mu i skoro sve certifikate bodovali pod specijalizacijom. Vjerovali ili ne čovjek je sa šest specijalizacija.

Čak je i vrijeme provedeno u Armiji BiH (4 mjeseca) duplirao!

A sada uvaženi čitaoci, slijedi argumentovana priča o nepotizmu i nezakonitom zapošljavanju našeg volejaša, uspješnog političara, privrednika i još mnogo toga.

Nakon što mu supruga Majda Cepić-Habibović  sjeda na ”prijestolje” škole, poništava konkurs kojeg je raspisao smijenjeni direktor i školski odbor  a koji je objavljen u ”Krajini” 24.08.2012. god., da bi 28.09.2012. god. ponovo raspisala konkurs u kojem  stavlja  izmišljeno radno mjesto pod rednim brojem 17-Nastavnik praktične nastave i to na neodređeno vrijeme, gdje se uopće ne navodi za koje zanimanje. Znači, uposlen je nelegalno na izmišljeno radno mjesto, i to od strane svoje supruge na praktičnu nastavu, da bi  našem volejašu nakon tri mjeseca supruga promijenila ugovor (naravno bez konkursa-nezakonito) gdje dodaje da je predavač pored praktične i predavač stručno-teorijske nastave. A dokaz je  sljedeća dokumentacija.

Nezakonita promjena ugovora

Sve gore navedene rabote, nepotizam i bezakonje se dešavaju u vrijeme  dok su bili u plavom dresu SBB, međutim i ljudima u SBB je prekipjelo pa su čak i oni počeli Habiboviće javno prozivati kao što je to činio rahmetli Nermin Bećirbegović u Skupštini Kantona. (Youtube snimak)

Nije se  volejaš Habibović zadržao dugo kod plavih, već 2016. god. prelazi u svijetlo zelene-ASDA.

Neznajući kakvu trulež ima u vlastitim redovima, hadžija Ogrešević ga postavlja za predsjednika OO ASDA Sanski Most.

Koja je sljedeća boja dresa volejaša Šemsudina Habibovića ostaje da se vidi, jer izbor novih boja za njega je veoma skučen, jedino da krene u novi krug istih boja što je veća vjerovatnoća.

Da li je Šemsudin Habibović (ASDA) pokušao da ukine dio časova vjeronauke?

Da Habibovići imaju negativan odnos prema vjeronauci govore jasni dokazi, a jedan od njih je što su u gore pomenutom konkursu (iz 2012. god.) časovi vjeronauke raspisani na neodređeno, a u ponovljenom konkursu na određeno radno vrijeme čime je direktorica Majda Cepić Habibović spriječila da jedan od vjeroučitelja kolikotoliko riješi svoj status. Da je takav odnos ostao u ”kodu” bračnog para Habibovića govori i najnoviji atak na vjeronauku tj. pokušaj ukidanja dijela časova vjeronauke u nekim zanimanjima.

Naš volejaš u svom demantu negira da je pokušao ukinuti  časove vjeronauke, što je laž i podvala koju je pokušao plasirati čitaocima njegova demanta. Istina je da je Šemsudin Habibović izradio elaborat za novo zanimanje (tj. prepisao ga iz NPP Hrvatske),  i da je planirao 1 čas vjeronauke umjesto 2 časa te kao takav podvalio Ministarstvu na usvajanje  u čemu je i uspio. Kada je ministar Ramić saznao za podvalu Habibovića odmah je poslao školi upozorenje i naredio ispravku.

U upozorenju Ministarstva jasno se vidi da su Habibovići ukinuli dio časova vjeronauke tj. sa dva na jedan čas. Da li će ministar Ramić u ovom slučaju ostati samo na upozorenju ostaje da se vidi.

Nisu  strani našem volejašu ataci na vjeronauku, vjeroučitelje , NPP za vjeronauku, iako za sebe govori da je primjer dobra muslimana i ”moralna vertikala”.

Postavlja se pitanje: hoće li muftija Hasan Makić tražiti ostavku ministra Ramića kao što je prije tražio ostavku ministra Fahrudina Midžića, ili tražiti u najmanju ruku smjenu odgovorne direktorice Cepić-Habibović zbog neuspjelog pokušaja ukidanja vjeronauke?

Da li će se hadžija Ogrešević javno ograditi od postupaka svog pulena  ili će historija pamtiti ASDA po pokušaju ukidanja vjeronauke. Ili će ga bar sankcionisati zbog blamaže koju mu je pripremio Habibović prije neki dan u Zdeni u Sanskom Mostu, jer  njegova svijetlozelena boja iz dana u dan poprima sve više tvrđu zelenu  boju, a ako to hadžija nije skontao onda nije ni za politike već za tekije.

 

Nastaviće se…

Izvor: (email) – Jasmin P.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

OD PROŠLOSEDMIČNIH LOKALNIH IZBORA REZULTATI IAKO JOŠ UVIJEK PRELIMINARNI,...

USK, 23. novembra - Osim u Cazinu gdje je jasno da će ASDA imati i gradonačelničko mjesto i mjesto prve stranke u Gradskom...

Pojačan inspekcijski nadzor na području USK za Dan državnosti...

Kantonalni inspektori rada će tokom predstojećeg državnog praznika – Dana državnosti BiH vršiti pojačane inspekcijske nadzore kod onih poslodavaca kojima će 25.novembar biti radni...

Mališanima koji su izgubili majku humani ljudi izgradili kuću...

Svi se sjećamo fotografije mališana pored tabuta preminule majke i niko nije mogao ostati ravnodušan. Preminula je Indira Hozanović, mlada majka, supruga. Pokrenuta je akcija...

Najnovije

ALEKSANDRA NIJE IZOPERISANA: Napali je, a ona se udebljala

Pandemija korona virusa uticala je na to da mnogi pjevači već duži vremenski period nemaju nastupe. Nakon gostovanja u jednoj emisiji, fanovi su udarili drvlje...

PJEVAČICA SA NAJVEĆIM GRUDIMA NA ESTRADI SMRŠALA PREKO 20 KILOGRAMA!

Jana Todorović svojom linijom pohvalila se na društvenim mrežama, a odmah je dobila niz komplimenata. Pjevačica je izgubila 20 kilograma, što su njeni fanovi i...

Tužna vijest: Preminuo predsjednik UO FK Željezničar Admir Džubur

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, Admir Džubur, danas je umro u 57. godini života usljed posljedica korona virusa. Rođen je 13. juna 1964. u Sarajevu,...

Barcelona bez Messija i De Jonga

Frenkie de Jong također nije na spisku, s obzirom na to da je trener Ronald Koeman dvojici najvažnijih igrača dao odmor nakon razočaravajućeg poraza...

Zmajevi bi u kvalifikacijama mogli igrati protiv dvije “amaterske” reprezentacije

Žrijeb kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru, održat će se 7. decembra. Nakon niza loših rezultata, fudbalska rerpezentacija BiH će ovaj žrijeb dočekati iz...

Edin Džeko: Sretan sam što je sve gotovo

Džeko je prije dvije sedmice bio pozitivan na koronavirus i nakon nekoliko dana testiranja, napokon je danas dobio lijepe vijesti. Virus više nije u...

WHO: Hitno su potrebne još 4,3 milijarde dolara ili siromašni neće dobiti vakcine

Postoji rizik da siromašni i osjetljivi neće primiti vakcine protiv virusa korona zbog stampeda koji će nastati za ovim medikamentima, izjavio je danas direktor...

Raspitali smo se: Evo kada kreće vakcinacija protiv gripe u FBiH

Distribucija je, prema ranijim najavama, trebala krenuti do kraja prošle sedmice, kako bi danas počela vakcinacija, ali je došlo do kraćeg kašnjenja. Kako je rečeno...
58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se