JAVNI POZIV za obuku odgajatelja/ica za provođenje Programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu

I. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona u partnerstvu sa organizacijom Save the Children International, u okviru provođenja projekta „Jačanje socijalnog uključivanja – Jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece Sjeverozapadnog Balkana“, podržava stvaranje uvjeta da se svoj djeci omogući predškolski odgoj i obrazovanje u godini pred polazak u školu u Unsko-sanskom kantonu. U provođenju projektnih aktivnosti za 2018. godinu predviđeno je osposobljavanje 50 odgajatelja/ica i/ili profesora/ica razredne nastave kroz obuku, u trajanju od 5 dana, kojima će dobiti osnovnu i specijaliziranu obuku za provođenje Programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu. Završena obuka će biti uslov za angažman uposlenika/ca od strane ustanova u kojima će se realizirati Program predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu.

II. Kandidati koji se prijavljuju na obuku trebaju da imaju završen
• Filozofski fakultet ili drugi nastavnički fakultet/pedagoška akademija, odsjek za predškolski odgoj, u četverogodišenjem trajanju (VII stepen stručne spreme) i stečenim stručnim zvanjem: profesor predškolskog odgoja ili odgajatelj predškolske djece ili ekvivalent;
• Filozofski fakultet ili drugi nastavnički fakultet/pedagoška akademija, odsjek za predškolski odgoj, sa završenim prvim ciklusom visokog obrazovanja dodiplomskog studija u četverogodišnjem trajanju (240 ECTS) i stečenim stručnim zvanjem bachelor predškolskog odgoja ili ekvivalent;
• Filozofski fakultet ili drugi nastavnički fakultet/pedagoška akademija, odsjek za predškolski odgoj, sa završenim prvim ciklusom visokog obrazovanja dodiplomskog studija u trogodišnjem trajanju (180 ECTS) i stečenim stručnim zvanjem bachelor predškolskog odgoja ili ekvivalent.

III. Komisija za vrednovanje i odabir kandidata
Za potrebe realizacije Javnog poziva, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona formira Komisiju za izbor polaznika obuke.

IV. Procedura i kriteriji za izbor
Uz prijavu kandidati su dužni dostaviti:
1. Pismo motivacije uz kratki životopis
2. Dokaz o stručnoj spremi (kopija koja ne mora biti ovjerena)
3. Dokaz o radnom iskustvu za zaposlene ili uvjerenje službe za zapošljavanje za nezaposlene (kopija koja ne mora biti ovjerena)
4. Dokaz o položenom stručnom ispitu ukoliko je kandidat položio stručni ispit (kopija koja ne mora biti ovjerena)
Krajni rok za dostavu prijava je 5 dana od dana objavljivanja Javnog poziva na web-stranici Ministarstva.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Prijave se dostavljaju na adresu:
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK
Alije Đerzeleza br.6
77000 Bihać
Uz napomenu “Za Javni poziv za obuku odgajatelja/ica za provođenje Programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu“.

M I N I S T A R:
______________
mr. sc. Muhamed Ramić

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA POZIV MOŽETE PREUZETI na Obrazac za prijavu Javni poziv.

NAPOMENA: Javni poziv je otvoren od 11. 9. 2018. godine. Uz predviđene dokumente koje je potrebno dostaviti, kandidati su dužni popuniti i priložiti i prijavni obrazac koji se može preuzeti na oglašenom tekstu Javnog poziva na web-stranici Ministarstva – www.vladausk.ba
Obuka će se organizovati krajem mjeseca septembra ili početkom mjeseca oktobra 2018. godine u Bihaću. Odabrani kandidati će blagovremeno biti obavješteni o predviđenim terminima obuke.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se