Jeziva tajna jezera u Srbiji: Ova priča ledi krv u žilama

IZVORavaz.ba

Ovo jezero nalazi se u neposrednoj blizini Kruševca, a njegova površina iznosi oko 598 kvadratnih kilometara, dok najveća dubina jezera iznosi 41 metar, pišu srbijanski mediji.

Sastoji od tri bazena: zlatarskog, vasićkog i vodozahvatnog. Na jezero se može stići iz dva pravca: Niša, odnosno Prokuplja – Blaca i Kruševca.

Međutim, uprkos ljepoti Ćelija, postoji jeziva legenda od koje se ledi krv u žilama.

Naime, na mjestu gdje je sada ovo vještačko jezero nalazilo se selo koje je prema legendi pola izmješteno, a pola potopljeno.

Ono što je još bizarnije jeste priča da je potopljeno i groblje, ali i crkva. Prema legendi, u koju neki mještani još uvek veruju, u vodi se može povremeno uočiti i krst sa vrha crkve.

Cijela ova priča dobija još jeziviji prizvuk ako se doda i činjenica da svake godine jezero “uzme po neki život” to jest da se neko u njemu utopi. A kod mještana se može čuti jezivo tumačenje legende po kojoj će jezero uzeti onoliko života koliko je grobova potopljeno. Još jedan bizarna stvar vezana za jezero jeste i njegov oblik. Naime, ukoliko na Google mapama pretražiti jezero Ćelije ostaćete šokirani onim što ćete videti – jezero ima oblik zmaja!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se