Naslovnica BOSANSKA KRUPA Još 2 dana prijava za turnir “Ćojluk” U organizaciji Općine Bosanska Krupa,...

Još 2 dana prijava za turnir “Ćojluk” U organizaciji Općine Bosanska Krupa, Sportskog saveza i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje po dvadeset i prvi put, u čast velike pobjede boraca i starješina 511. slavne na Ćojluku 10. i 11. jula 1995. godine, organizuje se memorijalni Malonogometni turnir „Ćojluk“.

0

Turnir će se igrati na sportskom igralištu Idrinovac, ovaj put u pored već standardne tri kategorije u kategoriji pionira, kadeta i seniora od ove godine igra se i kategorija veterana (40+ godina)  a on se igra po sistemu 5 igrača plus golman sa ukupno 10 igrača u ekipi po pravilima UEFE za mali nogomet.

Svaka ekipa mora imati adekvatnu i jednoobraznu sportsku opremu te prigodno ime za turnir memorijalnog karaktera. 

Kotizacija za češće na turniru je vraćena a ona iznosi 50 KM za seniore, 10 KM za kadete dok je za pionire i veterane besplatno učešće. Kotizacija je stavljena iz razloga ozbiljnosti ekipa u dolasku na utakmice, jer je besplatnim učešćem prethodnih godina dosta ekipa odustalo od takmičenja.

Prijavu ekipa je moguće izvršiti u Centru za kulturu, obrazovanje i informisanje svakog radnog dana do 7. juna u 12 sati. Izvlačenje nje će održati isti dan u 16 sati a početak turnira je zakazan za vikend.

Kadeti su godišta 2001. a pioniri 2004.