Još jedna kolačijada za Suhejlu: Poziv humanosti svima do potrebnih 26 hiljada konvertibilnih maraka!

U subotu,29.aprila ,u Bosanskoj Otoci ,Emina, majka djevojčice Suhejle Novkinić,ispred lokala „Sloge“ priprema svoju treću kolačijadu za Svoju i Našu Suhejlu.Poštovani Otočani,nikada niste zakazali u humanim akcijama.Znamo nećete ni sada.Spremjite se za subotu.Kupite kolače,poklonite kolače za prodaju.Donirajte.Budite i u subotu uz Suhejlu i njenu borbu za zdravlje.Upoznajte je,vidite kako je lijepa i pomozite joj da svoju ljepotu nosi na svojim nogama i uljepšava svijet.

Djevojčica Suhejla iz Bosanske Krupe treba sviju nas.Sa ljudima koji žele,jesu i žele učiti dobroti,Suhejla može ozdraviti.Bez dobrih ljudi,teško.A predugo se, za svoje godine, nosi za bolešću koja se može pobijediti,ukloniti, da joj život bude mnogo lakši ,sretniji i da ,kao svoji vršnjaci, može početi učiti,normalno pohađati školu i radovati se.Suhejla Novkinić sa svojim roditeljima i traži i moli i ujedno zahvaljuje za pomoć svima koji su do sada bili dio njene borbe sa bolešću.

Dosta je dijagnoza ispisano u zdravstvenom kartonu malene sedmogodišnje djevojčice.Dosta je u njenom životu bolnica,klinika,operacija i liječenja.Za jedan mali dječji život previše.Iskrivljeno stopalo,kosa koja raste iz leđa i rascjep kičme.Preteško.
Ipak, nada koja je sve ove godine držala Suhejlu i njene roditelje je stigla iz Slovenije.Liječnici su preporučili hitnu,što skoriju operaciju, kojom bi se život Suhejle promijenio,poslije koje bi svi odahnuli i bili doživotni prijatelji Suhejlninog boljeg i zdravog djetinjstva.

Ta nada košta mnogo.Mnogo novaca koje bi teško obezbjedile i situiranije porodice.Dvadesetšest hiljada konvertibilnih maraka (oko 13 000 eura ) je potrebno brzo obezbijediti za Suhejlinu operaciju.Iznos je to koji je po dobijanju predračuna operacije ,samo na trenutak ,obeshrabrio njene roditelje.Kada su mislili da više ne mogu,probudila se snaga i roditelji su pozvali u pomoć sve dobre ljude.Već ranije, dio novca su počeli sakupljati humanitarci u Sloveniji, kroz organizaciju humanitarnih muzičkih koncerata u gradovima gdje žive i rade naši zemljaci.

Suhejlina majka se odlučila za kolačijade u Bosanskoj Krupi i u posljednja dva ponedjeljka, kroz prodaju svojih i doniranih kolača, za svoju djevojčicu,uz pomoć svojih sugrađana, uspjela je sakupiti oko 1900 kovertibilnih maraka,a ukupno ,do sada,za operaciju je prikupljeno oko 6 hiljada konvertibilnih maraka.Slijedi humanitarni koncert u Bosanskoj Krupi koji će se održati uoči prvomajskih praznika,tačnije 30.aprila, na igralištu Idrinovac.Organizator koncerta je Kulturno-umjetničko društvo „Stari grad“ iz Bosanske Krupe,a uz pomoć bosanskokrupskih pjevača i pjevača koji će za ovu priliku doći iz Slovenije,Slovenaca i Bosanaca i pjevati za građane. Građani bi kupovinom jedne ili više ulaznica po cijeni od tri konvertibilne marke ,pomogli Suhejli u prikupljanu potrebne svote novca za operaciju.

I pored ovog koncerta, znamo novca neće biti dovoljno.Zato smo,odlučili u ovu akciju pozvati sve.

Poštovanii učenici,nastavnici,škole ,kao mnogo puta do sada,povedite akciju u svojim školama.Osmislite sadržaje kojim će te dati svoj humani doprinos ovoj akciji.Javne ustanove,poduzeća i vi imate priliku.Marku po marku,uz sve vas Suhejla može stići do potrebnih 26 hiljada.

Nevladine organizacije,udruženja sa cijelog područja Unsko-sanskog kantona,osmislite akcije za malu Suhejlu.

Svi sportski kolektivi imaju takođe priliku da se pridruže humanitarnim utakmicama za Suhejlu.
Slobodni smo pozvati džematske odbore,bosanskokrupske imame, da kao i uvijek pozovu svoje džematlije da organiziraju akcije.

Privatni poduzetnici su uvijek bili uz sve dobro provedene akcije.Ovo je još jedna akcija u kojoj će vaša humanost biti značajna, ako si dopustite da pogledate lijepu djevojčicu Suhejlu i suočite se sa činjenicom da joj se može pomoći,samo nedostaje novac.
Svi oni koji mogu dati svoj doprinos,kojima ,poslije prvog u mjesecu ostane nešto i za uštedjeti,neka dio toga doniraju maloj Suhejli.

Svi koji poznaju humane ljude,neka svoje prijateljstvo,poznanstvo, iskoriste da ih pozovu i pvedu ,povedu do Suhejline molbe i njenog žiro-računa.

Svaka akcija je potrebna.Osmislite,organizujte.Dest po deset,stotinu po stotinu maraka,uz sve nas ,do velike cifre potrebne za operaciju će se sa zajedničkom humanošću stići.o humani i dobri.

Proslijedimo ovo pismo do svih ljudi koji mogu,kojima to uvijek bila želja da pomažu ljudima u nevolji.

Naučimo svoju djecu da sedmični ili dnevni džeparac daruju za Suhejlino liječenje.
Gradimo se kroz humane akcije,jer nikada ne znamo da li će nama ili nekom našem trebati isto što i Suhejli Novkinić iz Bosanske Krupe.

Vratimo osmijeh,djetinjstvo maloj Suhejli.Sutra u Bosanskoj Otoci,prekosutra u Bosanskoj Krupi,slijedeće sedmice u mjestima gdje ima humanih ljudi.
Kontakt osoba je Suhejlina majka koju možete dobiti na broj telefona 065 045 622.Žive u ulici Prvomajskoj u Bosanskoj Krupi.

Svi se opredjelimo ovoga aprila i maja da sakupimo novac za Suhejlu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se