12.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021

Kako muškarci nađu “drugu” i zašto žene traže “drugog”

IZVORavaz.ba

Iako se uglavnom pretpostavlja da do preljube dolazi spontano, jer je preljubnika druga osoba “oborila s nogu”, ili su previše popili, ali istraživanja pokazuju da nije baš tako.

Druga žena se najčešće zamišlja kao fatalna, koja u trenu zavede muškarca. Istraživanje je pokazalo da je to uvriježeno mišljenje veoma daleko od istine, jer je druga žena najčešće neko koga on, a možda čak i njegova žena, već poznaju.

Druga žena se najčešće zamišlja kao fatalna

Od 400 muškaraca koji su učestvovali u istraživanju, 27 posto je priznalo da bi utjehu potražili u dugogodišnjoj prijateljici. Manje od 23 posto ispitanih bi partnerku potražili u noćnom klubu ili na putu.

Takođe, istraživanje govori i da žene ne moraju pretjerano da brinu da će ih muškarac prevariti kada izađe sa drugarima u provod.

Mada, ne smiju biti ni pretjerano sigurne, jer čak 44 posto muškaraca obuhvaćenih istraživanjem priznaje da je prevarilo svoju partnerku, a 55 posto da je razmišljalo o tome. Ukupno, dolazimo do broja od 99 posto.

Muškarci utjehu nalaze u dugogodišnjoj prijateljici

Naime, istraživanje je pokazalo da je 39 posto žena prevarilo svog partnera, a još 35 posto je razmišljalo o tome. Ukupno – 74 posto.

Zašto se žene upuštaju u preljubu? Sudeći po rezultatima anketa, njih 43 posto tražilo je isključivo fizičko zadovoljstvo, nezadovoljne odnosom u svojim vezama. Čak, 49 posto žena je izjavilo da sa zvaničnim partnerom „ponekad ili rijetko“ doživljavaju vrhunac, dok sa muškarcem sa kojim se upuštaju u preljubu, njih 59 posto, uspijeva „uvijek ili većinu vremena“.

I u ovom slučaju se pokazalo da se 28 posto žena upustilo u aferu s prijateljem ili osobom koju su poznavale od ranije.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se