Kako su se u Velikoj Kladuši krali glasovi: Na zapisniku upisao skoro 1000 glasova više

Povodom Odluke Izborne komisije Bosne i Hercegovine kojom se izriče novčana kazna i kazna zabrane učešća u izborima članovima Biračkih odbora, Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša izdaje sljedeće,

Saopćenje za javnost

OO DNZ BiH Velika Kladuša pozdravlja odluku Izborne komisije BiH kojom je izrečena novčana kazna i kazna zabrane članovima biračkih odbora na Biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti zbog povrede izbornih pravila, čime su oštećene pojedine političke stranke i kandidati te je drastično izmijenjena volja građana.

Ovakav i slični postupci kojima smo svjedočili na proteklim izborima dokazali su tvrdnju da nisu važni glasači već brojači. Pokazatelj su i čime se sve služila vladajuća klika u Velikoj Kladuši u cilju dolaska na vlast i krčmljenja imovine i novca građana Velike Kladuše kojem svjedočimo iz dana u dan.

Vlast koja je zasnovana na prevarama, nikako nije rješenje, nego kazna na koju su građani Velike Kladuše osuđeni na proteklim izborima.

Ostaje nam samo da se nadamo da će ova i slične kazne koje su itekako zaslužene unaprijediti poštivanje zakona i unijeti bar malo povjerenja u izborni proces i institucije države koje su na primjeru Velike Kladuše itekako zakazale.

Pozivamo Tužilaštvo i sve ostale nadležne institucije da o ovim nezakonitim djelima provedu detaljnu istragu, kako nam se ovakve i slične stvari u budućim izbornim procesima ne bi dešavale.

 

Predsjednik OO DNZ BiH

                                                                                                     Velika Kladuša

                                                                                                    Kenan Keserović

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se