Naslovnica BIHAĆ Kantonalna inicijativa SDA za izmjene Zakona o komunalnoj djelatnosti je dodatno blokiranje...

Kantonalna inicijativa SDA za izmjene Zakona o komunalnoj djelatnosti je dodatno blokiranje Grada Bihaća? Zakon o komunalnim djelatnostima koji je propisao da se “registracija svih vrsta vozila ne može ostvariti kod Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova poslova kantona, bez prethodno izmirenih obaveza davaoca i korisnika komunalnih usluga” tema je čaršijskih rasprava od početka ove godine.

0
IZVOR:usn.co.ba
PODIJELI

Naime, početkom 2017. godine  tadašnji ministar unutrašnjih poslova USK Ervin Bibanović (SDA) je potpisao sporazum sa komunalnim preduzećima, nakon čega su se, primjerice, u Bihaću počela retroaktivno naplaćivati i dugovanja iz prethodnih godina po pitanju komunalnih usluga ili u suprotnom niste mogli registrovati vozilo.

Nakon pola godine primjene ovog zakona, ide se u izmjene i prema riječima pojedinih SDA ide u poništavanje potpisanih ugovora od strane njihovog ministra. Tako se gradski vijećnik u Bihaću Dinko Bećirspahić, iako jedan od najvećih kritičara rada gradonačelnika Bihaća Fazlić Šuhreta oglasio na društvenim mrežama tvrdeći kako su izmjene ovog zakona isključivo radi još jedne blokade Grada Bihaća, a ne zbog pomoći građanima.

Molim građane da ne misle da ovo SDA čini zbog njih!

Svi znamo da je jedino Grad Bihać na čelu sa sadašnjim gradonačelnikom počeo primjenjivati Zakon o komunalnim djelatnostima Unsko-sanskog kantona u cilju da se koliko-toliko pokuša izmiriti dug koji su isti i napravili. Kad su vidjeli da mu to polazi za rukom, dolazi ovaj prijedlog. Znači, primarni cilj SDA je blokirati priliv sredstava u Grad Bihać pod predstavom da se počelo misliti na građane ovog Kantona, kazao je Bećirspahić.

Ovim je izazvao niz komentara na svom profilu, a “pravdali” su se i pojedini vijećnici iz SDA, kao i predsjednik povjereništva gradske organizacije SDA Bihać.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">