6.7 C
Bihać
Nedjelja, 28 Novembra, 2021

Karate klub„Regeneracija“ do sada iznjedrio oko 70 reprezentativaca Bosne i Hercegovine

Ovaj klub osnovan je 1989. godine, pod imenom KK „Saniteks“, da bi se 2016.preimenovao u KK „Regeneracija“ i njegovi osnivači su Emin Redžić i Semo Latić. Od samog početka Karate klub je pisao dobre rezultate, ali najveći „bum“ desio se unazad 5 godina, kada se ovaj klub izdiže u vrh. Iznjedrio je preko 70 reprezentativaca BiH, ima preko 20 medalja sa balkanskih takmičenja, 34 državna prvaka BiH… Kako Mirzet Beganović kaže, u svakom slučaju imaju se čime pohvaliti.Najuspješniji su klub do 14 godina u BiH, te su 5 godina zaredom najuspješniji klub na kantonu.

Mirzet Beganović je trener i predsjednik kluba, a kao takav rekao nam je šta za njega predstavlja karate.
„Karate je jedan oblik, stil života. Daje neke smjernice kako i na treningu tako i u samom životu, od ponašanja, poštovanja starijih, do toga da se cijeni kada ti neko prnenese neko znanje, da sepoštuje učitelj, da se poštuje veći pojas. Definitivno kroz karate se puno stvari nauči, a jedna od najvažniih je upornost. Djeca uče da uspjeh ne dolazi sam od sebe, nego koliko se više trude, toliko dolaze do uspjeha.“

U aktivnostima i radu ponajviše pomaže firma Regeneracije, po kojoj klub i nosi ime ali i firma Refix. Dobra suradnja, prilagođen program i uspjesi rezultat su velikog broja zainteresiranih za ovaj sport.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se