KATASTROFALNO STANJE NA CESTAMA u USK-u: Direkcija Regionalnih cesta USK-a nemoćna

Taj Zakon propisuje da se aktivnosti ove ustanove obavljaju na osnovu odobrenog plana i programa rada u prethodnoj za narednu godinu.

Svjedoci smo konstantnog preusmjeravanja odgovornosti za takvo stanje između nadležnih organa, što ni na koji način ne otklanja sve veće nedostatke na cestama USK-a i ne umanjuje ugroženost stanovnika ovog Kantona, turista i slučajnih putnika.

Da apsurd dobije svoj puni značaj, Vlada USK je na svojoj redovnoj 78. sjednici razriješila predsjednika privremenog NO, te istovremeno izvršila imenovanje novog, koji bi u što kraćem roku trebao sazvati sjednicu na kojoj bi se trebao donijeti Program rada ustanove čije se usvajanje čeka od početka godine. Do dana pisanja ovog članka, prema našim saznanjima, novoimenovani predsjednik privremenog Nadzornog odbora nije sazvao sjednicu za donošenje Plana i programa rada, a mandat privremenog Nadzornog odbora ističe 10.6.2017.godine.

Sve ovo liči na nastavak političkih igara i indiferentnost na sve veće probleme na regionalnim cestama, te se samo postavlja pitanje da li se čeka neko ozbiljno stradanje da bi se preduzele zakonom propisane mjere ili ni takav slučaj ne bi bitno uticao na volju onih koji jednim telefonskim pozivom mogu okončati agoniju koju proživljavaju svi korisnici cesta, pa i oni koji su nadležni za održavanje sigurnosti na cestama.

Ostaje samo nada da će se određene interesne sfere pozitivno razriješiti prije nego neko strada, a za očekivati je da u bliskom vremenu isplivaju razlozi ovakvog stanja, koji će zorno ukazati da li se radilo o pojedinim lobiranjima, nepotističkim pozicioniranjima poslušnika koji će se narodu predstaviti kao sveopći spasioci Direkcije i kantonalnih cesta… ili će se otkriti da je posrijedi SAMO olako shvaćanje ovako krucioznog regionalnog problema ili jednostavno… NERAD.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se