Naslovnica Zdravlje Kefir ako hoćete brzo da smršate Za samo tri dana možete da...

Kefir ako hoćete brzo da smršate Za samo tri dana možete da izgubite dva kilograma, jer kefir drastično smanjuje apetit i dugo održava osjećaj sitosti.

0
PODIJELI

Kefir dijeta uklanja iz organizma otrove koji nastaju zbog razlaganja hrane u crijevima, a suvišne kilograme skida veoma brzo. Za samo tri dana možete da izgubite dva kilograma, jer kefir drastično smanjuje apetit i dugo održava osjećaj sitosti.

Ovaj napitak je bogat mineralima i vitaminima. Ima dosta kalcijuma i vitamina D, takođe sadrži visok nivo proteina, a malo ugljenih hidrata. Poboljšava cirkulaciju i rad nervnog sistema i pomaže da se uspostavi normalan rad crijeva i cjelokupnog gastrointestinalnog trakta. Ova mliječna namirnica, takođe, pobošljava stanje kose i noktiju i podmlađuje kožu, dajući joj elastičnost.

Kefir rastvara masnoću i pretvara je u jednostavna jedinjenja koja se sama eliminišu iz organizma, što dovodi do bržeg gubitka kilograma. Istraživanja su pokazala i da ova namirnica pomaže i u borbi protiv osteoporoze i osteoartritisa, a preporučuju se i onima koji pate od depresije, jer pozitivno djeluje na psihu i cjelokupan nervni sistem.

Tokom dijete preporučuje se da pola sata poslije svakog obroka popijete oko 100 mililitara kefira. Izbacite prženu hranu i slatkiše, i jedite dosta voća i povrća. Domaći kefir ima mnogo bolja svojstva nego kupovni, pa ukoliko imate uslova bolje je da ga sami napravite.

PRIMJER JELOVNIKA:

Prvi dan

Doručak: Kajgana od dva jaja, manji krastavac, kafa

Užina: 3 dl kefira

Ručak: Pileća supa, 100 g bijelog mesa, kuvana šargarepa, salata od cvekle, kriška hljeba

Užina: 3 dl kefira

Večera: 150 g grilovane ribe, zelena salata, šolja čaja

Drugi dan

Doručak: Palenta i kiselo mlijeko

Užina: 3 dl kefira

Ručak: Čorba od pečuraka i kupus salata

Užina: 3 dl kefira

Večera: Veći pečeni krompir, šolja čaja sa medom

Treći dan

Doručak: Kuhano jaje, kriška tost hljeba, šolja čaja

Užina: 3 dl kefira

Ručak: Paprikaš i kupus salata

Užina: 3 dl kefira

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">