Kilometarske kolone vozila na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša

Prema riječima čitatelja našeg portala, na izlazu iz BiH na Graničnom prijelazu Gradiška u poslijepodnevnim satima, čeka se više od tri sata.

Na ulazu u BiH pojačan je promet vozila na GP Doljani. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povremeni lokalni pljuskovi otežavaju saobraćanje na putevima u BIH. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se