KO I ŠTA SPOJI HOZANA I KASU? Sprema li se nova rekonstrukcija Vlade Unsko-sanskog kantona?

Svjedoci smo velikih neslaganja u SDA USK u posljednjih godinu dana.

Podsjećanja radi, prvo je smjenjan predsjednik Kantonalnog odbora Sead Kadić (stari kadar), a imenovan Šemsudin Dedić (mladi i nadolazeći kadar), da bi se nakon toga počeli smjenjivati i pojedini predsjednici općinskih/gradskih organizacija ove stranke i to sve u cilju uspostavljanja reda i hijerarhije u ovoj najvećoj političkoj stranci na našem kantonu.

Međutim, ni to nije urodilo plodom zbog neslaganja nekih nadolazećih kadrova koji se skoro pa ništa nisu pitali te su i dalje glavnu riječ u SDA USK vodili dugogodišnji i većinom istrošenih i bezidejni kadrovi ove stranke. Kap je prelila času onog dana kad su Skupštinski poslanici SDA oborili “svoju” Vladu na čelu sa tadašnjim premijerom Izudinom Saračevićem i postavili novu na čelu sa Huseinom Rošićem.

Tad na scenu stupa Kantonalni predsjednik SDA USK Šemsudin Dedić, inače ministar poljoprivrede u FBIH, te uspjeva spojiti i “stare” i “mlade” kadrove kako bi Vlada USK napokon bila stabilna i počela sa radom.

Mladi kadrovi su dobili svoje, dok su stari polako gubili tlo pod nogama.

Ovih dana kruže priče kako će se uskoro završiti i unutarstranačka politička saga u Bihaću i Bužimu i kako će SDA USK napokon biti kompletna i spremna za Izbore 2018.

U Bihaću je dugogodišnji predsjednik GO SDA USK Sead Kadić smjenjen i kao povjerenik postavljen mladi Hadis Jusić, a u Bužimu se nešto slično sprema kako bi se Kasim Mulalić, inače vječiti predsjednik OO SDA Bužim, napokon smjenio.

Kasim Mululić je izgubio svog načelnika u Bužimu Agana Bunića, sad ako izgubi i OO SDA Bužim, zna da mu je tu kraj, pa je očito da ovih dana, kada se sve to dešava, hvata i zadnju slamka spasa i koliko vidimo, pronalazi je u Rifetu Hozanoviću (A SDA).

Danas su naši saradnici uslikali njih dvojicu kako sjede u “mirnoj bihaćkoj oazi” i potajno razgovaraju.

Obični razgovori ili rekonstrukcija Vlade USK?

Hoće li Hozan uspjeti pomoći Kasimu da opstane na funkciji, hoće li se nakon ovog razgovora Kasimu priključiti i ostali “stari” predsjednici Sead Kadić, Asim Kamber i Esad Bašagić kako bi se riješili ovih mladih nadolazećih kadrova ili će Šemsudin Dedić uspjeti nametnuti svoju politiku i napraviti velike promjene u SDA USK, uskoro ćemo saznati.

Jedno je sigurno, kad ova dvojica sjednu da razgovaraju, možemo očekivati velike promjene i unutar same politike SDA USK, ali i ponovne rekonstrukcije Vlade USK koju ova dvojica već duže vrijeme zagovaraju.

Postavlja se pitanje koliko se Rifetu Hozanoviću Hozanu isplati pomoći Kasimu Mulaliću u ovom trenutku s obzirom da je A SDA stranka na Lokalnim izborima i bez učešća u Kantonalnoj vlasti napravila ogroman rezultat jer mislimo da im u ovom trenutku ulazak u vlast sa SDA strankom može samo naškoditi?

Isto tako pitamo se hoće li Hozan prije pomoći “mladim” ili “starim” kadrovima SDA USK i s kim mu je lakše pregovarati oko moguće rekonstrukcije Vlade USK?

Još uvijek ne znamo odgovore na ova pitanje, ali s obzirom na najavljene rekonstrukcije u SDA USK i na mislioca Hozana, sve je moguće!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se