10 C
Bihać
Utorak, 15 Juna, 2021

Ko su “škaljarci” uhapšeni na Jahorini: Najopasniji među njima ima tri crvene potjernice

IZVORavaz.ba

Tri pripadnika “škaljarskog klana”, koji su uhapšeni na Jahorini gdje su planirali likvidaciju šefa “kavača”, istaknuti su pripadnici ove opasne grupe i svi su odavno dobro poznati organima reda.

Kako pišu srbijanski mediji, najopasniji među uhapšenima je Milan Kršić za kojim su bile raspisane čak tri crvene Interpolove potjernice.

Kršić je bio na potjernicama zbog razbojništava, ali i drugih krivičnih djela u Srbiji i Visbadenu.

– Utvrđeno je i da je ova osoba odslužila više zatvorskih kazni u raznim evropskim zemljama – piše “Blic”.

U velikoj akciji hapšenja na Jahorini uhapšeni su i Filip Roganović i Boban Sjekloća, obojica iz Cetinja.

Veći broj članova porodice ubijen
Uhapšeni Roganović jedan je od članova porodice i pripadnika manjeg crnogorskog “porodičnog” klana Roganović. Gotovo svi muški pripadnici ove porodice bili su akteri i žrtve kriminalog rata škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već šest godina. Veći broj članova ove porodice je u ovom ratu i ubijen.

Filip Roganović je povezivan i sa Ristom Mijanovićem, koji je bio visokopozicioniran pripadnik klana i jedno vrijeme je Roganoviću bio šef. Mijanović je inače bio akter par napada na pripadnike kavačkog klana, pa je tako jednom nasred ulice pucao na jednog od “Kavača”.

U septembru 2018. godine on je sa Milošem Đuričkovićem i Miloradom Radulovićem pretukao Nikolu Drecuna (inače muškarca koji je u zatvoru izbo Ranka Radulovića). Mijanovićev prijatelj Đuričković je brat ubijenog Radomira Đuričkovića i prijatelj Ranka Radulovica.

Radoje Zvicer

I treći uhapšeni “škaljarac” dobro je poznat organima reda i to prije svega zato jer je sestrić Gorana Radomana – ubijenog pripadnika jedinstvenog škaljarskog klana, muškaraca čijim je ubistvom označen početak rata škaljarskog i, u tom trenutku tek formiranog, kavačkog klana.

Brat Gorana Radomana, Vladan Radoman, i sada je jedan od članova užeg vodstva škaljarskog klana. O njemu se ne zna mnogo, a ni u medijima nikada nije objavljena njegova fotografija.

Velja Nevolja: Imao rezervaciju na Jahorini

Trojica istaknutih članova škaljarskog klana, koji su uhapšeni na Jahorini, prema nezvaničnim informacijama, planirali su likvidaciju Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana.

Zviceru je društvo pravla supruga Tamara, a rezervaciju na ovoj planini u istom periodu napravio je i Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, vođa najsurovije kriminalne organizacije u Srbiji, koji je uhapšen prošle nedjelje na Rudniku.

Planovi su propali
Belivuk je prije samo par nedjelja bio Zvicerov gost u Crnoj Gori, a sada je trebalo da se zajedno sa njim i njegovom suprugom sastane na Jahorini, međutim u međuvremenu je uhapšen i planovi su im propali.

Prema pisanju pojedinih medija iz Srbije, članovi škaljarskog klana pratili su Tamaru i čekali dolazak njenog supruga na Jahorinu, kako bi ga likvidarali.

Članovi škaljarskog klana pratili su Tamaru

Nije isključeno da su “škaljarci” planirali i ubistvo Velje Nevolje, međutim planovi su im propali jer je uhapšen.

Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i provjerama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, poslije koje je uslijedilo hapšenje trojke.

Tri pripadnika "škaljarskog klana" uhapšena na Jahorini

Policija je svu trojicu uhapsila zbog njihove moguće povezanosti sa krivičnim djelima oko droge i oružja, ali i zbog toga što se radi o opasnim osobama povezanim sa jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

Ubrzo je policija došla do informacije da su njih trojica u automobilima i organizovano je hapšenje. Nakon što su dobili informacije da su Kršić, Roganović i Sjekloća u pokretu, pokrenuta je akcija hapšenja.

Policija je blokirala puteve na Jahorini i zaustavila je „golf 5“ u kojem je bio Kršić i „golf 7“ u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća.

Zatim su oni i vozilo pretreseni, kao i apartman u jednom hotelu u kojem su boravili. Nakon pretresa svi su uhapšeni.

U akciji hapšenja “škaljaraca” učestvovao je veliki broj policajaca, ali i onih koji su bili naoružani dugim cijevima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se