10.9 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

KOLEGIJ SKUPŠTINE USK: NAREDNO SKUPŠTINSKO ZASJEDANJE BIĆE ODRŽANO 10. DECEMBRA

Za širu populaciju najzanimljivija tačka narednog skupštinskog zasjedanja tiče se dugo očekivanog Zakona o dopunskim pravima demobilisanih boraca, zbog kojeg se redovna sjednica nije održala više od dva mjeseca.

BIHAĆ, 1. decembra – Četrnaesta redovna sjednica Skupštine USK-a bit će održana 10.decembra, odlučeno je na danas održanoj sjednici Kolegija najvišeg zakonodavnog tijela USK-a.

Također, predsjednici klubova političkih stranaka uvažili su prijedlog dopredsjedavajućeg Razima Halkića da naredna sjednica bude održana u Kulturnom centru u Bihaću zbog poštivanja epidemiološko-higijenskih mjera vezanih za pandemiju COVID-19.

Deset predloženih tačaka Dnevnog reda dopunjeno je i jedanaestom, a radi se o Programu rada Skupštine u narednom periodu. Između ostalog na zakazanoj Sjednici bit će razmatrani materijali koji se tiču izvještaja Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara, kao i Kantonalne inspekcije.

Svakako, najzanimljivija za širu populaciju bit će šesta tačka, a koja se tiče dugo očekivanog Zakona o dopunskim pravima demobilisanih boraca, zbog kojeg se redovna sjednica nije održala više od dva mjeseca

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se